Aktivitetscenter i Dybvad flyttes til skolen

Aktivitetscenter i Dybvad flyttes til skolen

19. januar 2023 - kl. 10:05 - af

”Nye lokaler til Dybvad Aktivitetscenter” var overskriften for et punkt, der var sat på dagsordenen til behandling i det senest afholdte møde i Social- og Sundhedsudvalget.

Udvalget besluttede at flytte aktivitetscentret fra sin nuværende placering på Dybvad Plejecenter til Dybvad Skole.

Det fremgik af materialet, at Dybvad Aktivitetscenter over en længere periode har oplevet et fald af antallet brugere. Dybvad Aktivitetscenter har hidtil været placeret i fællesarealerne på Dybvad Ældrecenter, hvor det kan være svært at udføre aktiviteterne, da det samtidig er beboernes fællesareal/opholdsrum.

Der er i dag flere yngre og aktive ældre, som ikke ser sig selv være brugere af et ældrecenter, og derfor ikke kommer til aktiviteterne. Formålet med Aktivitetscenteret er, at det skal kunne rumme borgere, der bor i hele lokalsamfundet, og fremme borgernes mulighed for at deltage i aktivitetstilbud.

Kommunens Center for Sundhed og Pleje ønsker, at Dybvad Aktivitetscenter flytter til andre lokaler, hvor de har mulighed for at få flere borgere med fra lokalsamfundet.

Nye frivillige rekrutteres gennem lokalsamfundet

Det er samtidig også gennem lokalsamfundet, at Aktivitetscenteret rekrutterer nye frivillige. De nuværende frivillige fra centeret vil fortsætte med at komme på Ældrecenteret og udføre de aktiviteter, som beboerne indtil nu har haft glæde af. Herudover kan beboerne fra Dybvad Aktivitetscenter fortsat benytte sig af tilbuddene på Aktivitetscenteret.

Hertil vil det ifølge oplægget være muligt for personalet fra Dybvad Ældrecenter at tage Ældrecenterets bus og transportere borgere frem og tilbage til Aktivitetscenteret. Denne bus vil ligesom tidligere blive delt mellem Dybvad Ældrecenter og Dybvad Aktivitetscenter i forbindelse med udflugter og arrangementer.

Gode adgangsforhold

Oplægget peger på, at Dybvad Skole har gode adgangsforhold med asfalteret parkeringsplads og flisebelægning ind til bygningen.

Der er gode faciliteter for brugerne, bl.a. stort samlingsrum, et mindre køkken, depotrum, toiletforhold samt plads til et lille kontor til administrativt arbejde. I storrummet vil der være ”sameksistens”, som det udtrykkes, med Skolefritidsordningen (SFO), idet den anvender lokalerne i tidsrummet kl. 6-8 i hverdagen. I tidsrummet kl. 8-16 vil lokalerne være i anvendelse som Aktivitetscenter. Der vil ligeledes være mulighed for at booke skolekøkkenet mv. i samarbejde med Dybvad Skole. En flytning anses som udgiftsneutral.

Sagen har været drøftet i HovedMED og været i høring i Ældrerådet og Handicaprådet. Ældrerådet er af den mening, at man bør fastholde aktivitetscentrene inde på plejecentrene. Ved at have aktivitetscentret i samme hus som plejecentret vil man ifølge Ældrerådet langt lettere kunne understøtte det liv, som beboerne på plejecentret lever i sammenhæng med det liv, der leves i lokalsamfundet.

Flytningen ønskes iværksat fra d. 1. marts 2023.

Tekst: Per Rye

 

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Aktivitetscenter i Dybvad flyttes til skolen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER