Gå til Vendelbomål og Vendelbokultur

Gå til Vendelbomål og Vendelbokultur

18. januar 2023 - kl. 8:57 - af

I FOF Vendsyssel har vi hørt et ønske om at kunne ”gå til Vendelbomål” som en caféaften, hvor man opleve, opfriske og snakke Vendelbomål. Vi vil gerne have indblik i, hvorfor Vendelbomål er et sprog. Vi vil gerne høre det talte Vendelbomål, lyder det fra skoleleder Kirsten E. Højrup.

Det er en fornem opgave for folkeoplysningen, og her er invitation til at lære noget om Vendelbomålets sprog, lokalhistorie, vendelbokultur osv.

Hvem ved noget om det? Det gør gode folk fra Vendsyssel-Gildet!

Vendsysselgildets formål er at fremme interessen og kendskabet til dialekterne i Vendsyssel, og her er der folk med både kompetence og indsigt.

Sammen har vi tilrettelagt 3 aftener, som kan bookes hver for sig. En række folk fra Vendsyssel-Gildet byder ind undervejs på de 3 aftener. Vi kan møde Svend-Erik Nielsen, Eigil Jensen, Ole Nørgaard, Kirsten Borghild Nielsen og Christen Christensen – og måske også andre!

De 3 aftner bliver forskellige, men hver aften vil være bygget op omkring indhold i form af sang, oplæsning på Vendelbomål, oplevelser og erindringer fra opvækst, arbejde og den daglige kultur, og ikke mindst udtryk og andet om Vendelbomålet.

Kom med til kulturaften om Vendelbomål og Vendelbokultur!

Den første aften bliver onsdag den 15. februar 2023 kl. 19 – 21.

Her kan man høre Kirsten Borghild Nielsen fortælle om Vendelbomålet og lidt grammatik (ja, Vendelbomål har sin egen grammatik – helt forskellig fra dansk!). Vi skal synge fællessang sammen med Eigil Jensen (Ja, Vendsyssel-Gildet har egen sangbog!). Kirsten Borghild Nielsen vil også læse en parabel. Hvad er det? Jo, en parabel er inden for litteratur en betegnelse for en lignelse, dvs. et digterværk, der gennem et billede hentet fra menneskelivet illustrerer en almen sandhed. Vi glæder os til at høre, hvilken sandhed, vi får præsenteret!

Billetprisen for en aften inkluderer kaffe, te og lidt sødt i pausen, hvor der bliver god lejlighed til at snakke sammen, og øve nye udtryk – måske endda på Vendelbomål!

Det sker i Kulturcafeen, Kulturcenter Vendsyssel, Sæby Landevej 417, 9830 Tårs.

Se det på www.fof-vendsyssel.dk

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Gå til Vendelbomål og Vendelbokultur' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER