Spændende og populære sportsgrene i sommer OL

Spændende og populære sportsgrene i sommer OL

29. juni 2022 - kl. 14:46 - af

De olympiske lege har altid været opdelt i to sektioner. Vinter OL og sommer OL. Hvilket jo i sig  selv giver god mening, da nogen sportsgrene kun kan afholdes om vinteren og andre kun om  sommeren. På skift og efter nøje udvælgelse afholdes de Olympiske Lege i verdens forskellige  lande. Næste sommer OL foregår i Frankrig, nærmere bestemt, i hjertet af Frankrig, lige midt i  Paris.  

Nogen sportsgrene har altid været på programmet, uanset om det var sommer eller vinter OL. Andre  sportsgrene har haft et kort visit og er røget ud igen. I tidernes morgen var der ni sportsgrene på  programmet til sommer OL. Herunder får du et lille tilbageblik på sommer OL i 2021 og et lille kig  ind i fremtidens sommer OL i 2024. Find en god bookmaker uden dansk licens, og hold dig klar til  alle de festlige sportsbegivenheder der venter forude. Der kommer et hav af muligheder for god  gambling og betting på alle sportsgrene, som er repræsenteret ved kommende sommer OL. Fordele  ved gambling på casinoer er at alle sportsgrene er listet på forhånd.

Fem sportsgrene har været med i alle sommer OL 

Ikke alle sportsgrene har lang levetid. Nogen sportsgrene oplever en vis popularitet i en kort periode  og forsvinder derefter tilbage i glemslen. Nogen når endda et kort visit, som sportsgren ved et  sommer OL. Andre sportsgrene er langt mere sejlivede og er med til sommer OL mange gange.  Kun fem sportsgrene har været med fra starten og frem til i dag. Atletik, svømning, fægtning,  gymnastik og cykling, er de eneste sportsgrene, som har kunnet holde fast i deres popularitet  gennem alle årene.  

  • Svømning. Den skønneste sport, selv at udøve, som konkurrence på højeste plan. Der tælles  sekunder og hundrededele af sekunder, for at finde den absolutte vinder. 
  • Fægtning. Ikke en udbredt stor sportsgren i det daglige sports billede, men absolut en vigtig  disciplin ved sommer OL. Fægtning som konkurrence har aldrig været på liv og død,  alligevel minder sporten tilstrækkeligt meget om riddernes dueller, til at blive ved med at  være fascinerende. 
  • Gymnastik. Endnu en af de klassiske sportsgrene. Kombinationen af smidighed, styrke og  ynde har til alle tider fascineret tilskuere over hele verden.  
  • Cykling. Her taler vi om rå styrke og uendelig udholdenhed. Alle der selv har prøvet at  cykle en tur, som bare er et par kilometer længere, end den sædvanlige tur, kender  udfordringen helt ind til benet. Det vi selv kan genkende, bare en lille smule, ligger altid  vores hjerte nærmest. 
  • Atletik. Højdespring, længdespring, kast med tunge kugler og lange spyd. Alle discipliner i  atletik, som du husker dem fra barndommens sportsbaner, eller som du husker dem fra tv,  når du har siddet derhjemme og set sommer OL. 

Sommer OL 2021 

Ved sommer OL i 2021 var der 37 sportsgrene repræsenteret. I tidernes morgen var der kun ni i alt.  Tiderne skifter og hvad der er populært i sportens verden, skifter med. Bortset fra de 5 ovenstående  sportsgrene. Atletik, svømning, fægtning, gymnastik og cykling har været med ved samtlige  sommer OL, lige side OL blev afholdt for første gang. 

Sommer OL 2024 

Sommer OL i 2024 bliver afholdt i Paris og i områder tæt på Paris. Sommer OL i Paris i 2024 bliver  nummer 33. Ideen er at inddrage hele Paris i sommer OL og på mest naturlig vis, afholde alle 

aktiviteter på eksisterende områder. Områderne, stierne, haverne og floden, bliver naturligvis  modificeret, så de passer til de sportsgrene som de skal huse.  

Beach Volley tæt på Eiffeltårnet 

Pladsen omkring det historiske Eiffeltårn, bliver lavet om til en strand. Her skal L i Beach Volley  afholdes. Smukkere og mere historiske omgivelser kan man vel næppe forestille sig.  

Cykling på Champs Elysées er tradition 

Champs Elysées er i forvejen verdensberømt på grund af Tour de France. Helt naturligt skal  Champs Elysées naturligvis være rammen om cykling, ved det kommende sommer OL i Paris i  2024. 

Fægtning på Grand Palais i smukke rammer 

Det storslåede Grand Palais som til dagligt kun er til pynt og et udtryk for fordums storhed, skal  laves om til fægte sal.  

Triatlon på stierne omkring Seinen 

Rundt om Seinen er der i forvejen en hel masse stisystemer, som til dagligt bliver brugt til både løb,  gåture og som ganske almindelig færdsel, fra det ene sted til det andet. Stierne skal under sommer  OL være rammen om løb.  

Seinen som svømmebassin 

Tanken er at Seinen skal fungere som rammen om svømning. Målet er at holde så meget som  muligt i de eksisterende omgivelser, herunder Seinen som svømmebassin. 

Versailles bliver rammen om hestesporten 

Versailles slottet ligger ikke i centrum af Paris. Til gengæld har det storslåede slot, et kæmpe stort  areal anlagt med smukke haver. Disse haver skal efter planen laves om, så de kan huse samtlige  konkurrencer inden for ridesporten.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Spændende og populære sportsgrene i sommer OL' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger