Luk dit firma nemt og sikkert

Luk dit firma nemt og sikkert

2. juni 2022 - kl. 10:01 - af

Det behøver ikke at være besværligt at lukke dit firma. Det kan nemt og hurtigt klares online og er lige så sikkert, som hvis du fik hjælp af en traditionel advokat. Dog er der få krav, du skal være opmærksom på. 

Sådan lukker du dit firma

Du kan lukke dit firma på 3 måder:

  • Betalingerklæring
  • Likvidation
  • Tvangsopløsning

Både betalingserklæring og likvidation er frivillige beslutninger, hvorimod tvangsopløsning er påtvunget. Hvis du har mulighed for at benytte betalingserklæring som metode, kan du bruge Legal Desk. Betalingserklæring er den mest simple måde at lukke firma på.

Krav til betalingserklæring

  • Der skal være enighed blandt alle firmaets ejere
  • Firmaet være et kapitalselskab (ApS eller A/S) 
  • Firmaet må ikke have gæld til kreditorer eller det offentlige.

Når du benytter betalingserklæring, skal der laves et juridisk dokument, som indeholder en erklæring fra firmaets ejere om, at firmaet ønskes opløst. Denne erklæring skal underskrives af alle ejere, hvorefter den indsendes til Erhvervsstyrelsen, der registrerer firmaets lukning.

Gæld til kreditorer

Det er ikke muligt at lukke firmaet med en betalingserklæring, hvis firmaet stadig skylder penge til kreditorer. Her er der både tale om forfalden og uforfalden gæld. Det betyder, at alle lånte penge i firmaet skal være tilbagebetalt, før du kan modtage en betalingserklæring. Når gælden er betalt og driften i firmaet er stoppet, har virksomheden ikke flere forpligtelser. Hvis der til gengæld stadig er aktiver i firmaet, overføres og fordeles disse blandt ejerne.

Gæld til det offentlige

Udover gæld til kreditorer, skal al gæld til det offentlige, herunder skat og moms, også være betalt. Dette skal du kunne dokumentere over for Erhvervsstyrelsen, hvilket du gør ved at indhente en skattekvittance. En skattekvittance er en skatteerklæring fra SKAT, som dokumenterer, at firmaet ikke har gæld til det offentlige.

Lad Legal Desk klare arbejdet for dig

Hvis du gerne vil klare nedlukningen hurtigst muligt, bør du overveje lukning af firma med Legal Desk. I stedet for at benytte sig af en traditionel advokat, har Legal Desk automatiseret mange af de processer, som ikke kræver indblanding fra en traditionel advokat eller revisor. Derfor går det hurtigere og er væsentligt billigere, men med samme sikkerhed som hos en traditionel advokat.

Du skal blot udfylde formularen online, hvorefter du modtager alle relevante juridiske dokumenter, som er klar til digital underskrift. Legal Desk sørger for at afmelde alle pligter, indberette til SKAT, indhente skattekvittance og sørger for, at nedlukningen registreres hos Erhvervsstyrelsen.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Luk dit firma nemt og sikkert' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger