Sæby Fiskeindustri har 75-års jubilæum og inviterer til åbent hus

Sæby Fiskeindustri har 75-års jubilæum og inviterer til åbent hus

6. maj 2022 - kl. 6:03 - af

I anledningen af Sæby Fiskeindustris 75-års jubilæum inviterer de til Åbent Hus den 24. juni kl. 15-18 på Gyldendalsvej 2-4.

Program
Kl. 15-18: Åbent Hus
Kl. 15.30: Tale v/Administrerende Direktør, Claus Christensen
Kl. 16.30: Tale v/Borgmester, Birgit Hansen, formand Vanggaard Fonden

– Dette åbent hus er for alle. Der vil desuden være smagsprøver for alle som lyster, fortæller direktør Claus Christensen.

Sæby Fiske-Industri blev grundlagt i 1947 og holdt til i gamle fabrikslokaler på Sæby Havn. I 1949 tager Christian Vanggaard over, og med sin stærke vilje og visionære tankegang har han gjort Sæby Fiske-Industri til den makrel-mastodont, det er i dag. Oprindeligt startede Sæby Fiske-Industri med at producere hermetikprodukter: rejer, tun, makrel, jomfruhummer, sild og sardiner. Men i starten af 1980’erne besluttes det at udfase produktionen af disse, for udelukkende at fokusere på produktion af makrelkonserves. Det har vist sig at være en klog beslutning, da det sidenhen har stået på økonomisk og menneskelig vækst.

I starten af 1982 når produktionen af makrel op på 55 millioner dåser, og kapaciteten på Sæby Havn er fuldt udnyttet. Derfor flytter Sæby Fiske-Industri til industriområdet ved Gyldendalsvej, og i 1988 ophører produktionen på havnen endeligt. Fabrikken på Gyldendalsvej er løbende udvidet og er i dag på 60.000 kvadratmeter og 42,6 hektar land. Det store areal giver plads til en stor råvaremodtagelse med tilhørende indfrysningskapacitet, separat fryserum og lagerplads. Fabrikken rummer også forarbejdning af råvarer, produktion, pakkeområde og et administrativt område.

Der produceres på årsbasis mellem 150 millioner dåser, hvoraf ca. 85% eksporteres. 95% af de producerede produkter er private label, mens de sidste 5% består af SÆBY og NORD brandet. Næste gang du handler makrel, kig efter producentnummeret DK2044EF. Så ved du, at din makrel er produceret af Sæby Fiske-Industri.

– Fremtiden for Sæby Fiskeindustri ser voldsomt god ud. Det vil blive ved med at være i vækst og vi vil eksportere til endnu flere lande bl.a. Asien, lyder det fra direktør Claus Christensen.

Fiskeindustrien sørger for bæredygtigt fiskeri. Deres flittige leverandører fisker i perioden oktober til november, da makrelbestanden er stor i disse måneder. Ligeledes er makrellens fedtindhold på sit højeste, og dermed bedste i denne periode. I disse to måneder fiskes der tilsvarende til et års produktion for at bevare makrellens bestand, og for at undgå et for stort varelager. Fiskeriet opfylder ligeledes alle de kvoter, som er tildelt af EU.

Efter Christian Vanggaards død i 2020 ejes 80% af Sæby Fiske-Industris aktiekapital af Vanggaard Fonden.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sæby Fiskeindustri har 75-års jubilæum og inviterer til åbent hus' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER