Slægtens Dag i Manegen i Sæby<Br>…

Slægtens Dag i Manegen i Sæby

2. november 2019 - kl. 9:44 - af

Saltlandets historiske Forening for Sæby og Omegn afholder den 16. november Slægtens Dag 2019 i Manegen i Sæby. Der vil være 4 foredrag og 16 stadeholdere i den store sal , og der er gratis adgang fra kl. 10-16.

De kendte TV-serier ” Ved du hvem du er ? og ” Forsvundne arvinger” har skærpet folks interesse for slægtsforskning. Overalt i landet stiger medlemstallet i de slægthistoriske foreninger og tilhørende studiekredse. De to gamle landsdækkende foreninger indenfor slægtsforskning, nemlig DIS-Danmark og SSF, sluttede sig sammen i 2018 og hedder nu Danske Slægtsforskere og har 8000 medlemmer og 46 lokalforeninger, hvori også Saltlandet indgår. Formanden for den nye forening, Kirsten Sanders, kommer til Sæby den 16. november og benytter dagens første foredrag til at fortælle om foreningen Danske Slægtsforskere.

Slægtens Dag er en slags messe, hvor gæster kan komme og gå helt frit og gratis og sætte sig i lokale 4 til et foredrag eller flere og i øvrigt besøge de 16 stande fra historiske foreninger, stadsarkivet, lokalarkiver, bibliotek m.fl., som vil fylde den store sal. I salens midte vil der være en workshop med et par erfarne slægtsforskere, som kan assistere gæster, som søger efter information om deres aner. I forhallen vil der være cafe, hvor gæsterne kan hvile benene og nyde kaffe og kager.

Den første Slægtens Dag blev afholdt i 2015 , også i Manegen, og det var en stor succes . Der var 7 gode foredrag, men det var for mange, da der blev for lidt tid til at besøge standene. I 2016 afholdt Frederikshavn slægt- og lokalhistorisk Forening, Slægtens Dag, og året efter gik stafetten til Skagen lokalhistorisk Forening. I 2018 var der Slægtens Dag i Østervrå, og nu i 2019 er stafetten så tilbage i Sæby.

Ovenfor er nævnt det første foredrag med Kirsten Sanders. Om eftermiddagen kommer hun igen på talerstolen og fortæller om brugen af DNA i slægtsforskning. Også i Saltlandet har de benyttet DNA test i slægtsforskning, og de glæder sig til at høre nyt herom fra Kirsten Sanders. Dagens andet foredrag er med Peter Christensen fra Mormonkirken i Ålborg, han fortæller om den kolossale database Familysearch.org med over 4 milliarder navne, som Mormonerne stiller gratis til rådighed for slægtsforskere over hele verden. Dagens fjerde foredrag med Kathrine Tobiasen handler om danske fæstebønder og om, hvor og hvordan man finder oplysninger om dem.

De 16 stande i den store sal vil rumme slægtshistoriske foreninger fra Sæby, Frederikshavn, Østervrå, Lyngså, Ålborg og Brønderslev. Af arkiver kan nævnes Frederikshavn Stadsarkiv, Flauenskjold lokalarkiv og Kystmuseet. Desuden deltager Sæby Bibliotek, Sæby Museumsforening, Sæby Bevaringsforening, Sognefogedgården i Frederikshavn, Familysearch-Ålborg, Danske Slægtsforskere, Landsforening og Historisk Samfund for Vendsyssel.

Slægtens Dag har fået 5.000 kr. fra Frederikshavns kommunes Frie Midler til arrangementet, og derfor er det gratis at deltage både for stadeholdere og alle gæster.

Den foreløbige tidsplan for lørdag den 16. november ser således ud:

Salen er åben fra kl. 8-19, med opstilling fra kl. 8

Kl. 9 er Saltlandet vært for stadeholderne med rundstykker og kaffe

Kl. 10 Slægtens Dag åbnes for publikum

Kl. 10.30 Foredrag nr 1: Kirsten Sanders

Kl. 11.45 Foredrag nr. 2: Kathrine Tobiasen

Kl. 13-13.30 pause

Kl. 13.30 Foredrag nr. 3: Peter Christensen

Kl. 14.30 Foredrag nr 4: Kirsten Sanders

Kl. 16 Slægtens Dag slutter

Plakat_A4B kopier

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Slægtens Dag i Manegen i Sæby
...'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger