Venstre ønsker øget indsigt i Frederikshavn Forsyning

Venstre ønsker øget indsigt i Frederikshavn Forsyning

24. oktober 2019 - kl. 8:18 - af

Byrådsmedlem Peter Sørensen (V) har skrevet dette indlæg:

Som politikere føler vi alt for ofte, at vi har begrænset mulighed for indsigt/kendskab i de dispositioner som Forsyningen foretager, og som vi efterfølgende skal træffe beslutninger ud fra.

Derfor har vi bedt om et møde, hvor samarbejdet mellem Frederikshavn Forsyning og det politiske system, vil blive debatteret.

Sagt på godt dansk: ”Hvad skal politikerne have adgang til, og hvad kan de ikke få adgang til, inden Forsyningen træffer beslutninger som pålægger kommunens borgere øgede omkostninger?”

Senest har vi haft sagen omkring affaldstaksterne. Forsyningen selv havde foretaget en sandsynlighedsberegning af den ”rigtige” pris, og man var kommet frem til, at det sikkert ville betyde en prisstigning på 25%, men prisen blev aldrig ”trykprøvet” i et offentligt udbud.

Hvor var politikerne mon henne. Jo, vi kom ind i ”spillet” alene for at afgøre hvem der skulle betale prisstigningen, som altså bygger på et skøn fra Forsyningen selv.

I Venstre synes vi det ville være naturligt med mere gennemsigtighed i sådan en sag, og det er jo ikke første gang vi har sagt det.

Vi er selvfølgelig klar over at byrådet har hhv. formands- og næstformandsposten i Forsyningen, men det øger ikke indsigten for byrådet.

En gang om året har vi generalforsamling med Frederikshavn Forsynings bestyrelse, og senest 22. maj 2019 var der tid til 1 minuts spørgetid.

I Venstre håber vi på, at det kommende møde åbner for øget mulighed for indsigt og dermed bedre varetagelse af vores demokratiske forpligtelser i forhold til kommunens forsyningsvirksomheder og ikke mindst de borgere som skal betale.

Peter Sørensen, Venstre

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Venstre ønsker øget indsigt i Frederikshavn Forsyning' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger