Indlæg: <br>Halharmoniseringen der forliste

Indlæg:
Halharmoniseringen der forliste

9. maj 2019 - kl. 10:48 - af

Redaktionen har modtaget dette indlæg fra Idrætssamvirket i Frederikshavn kommune.

En haltilskudsmodel har stort set været med på alle Kultur- og Fritidsudvalgets møder det seneste halve år. Således også onsdag den 8. maj, hvor arbejdet var så langt fremme, at der nu var udarbejdet et konkret forslag, som lå klar til en høringsrunde hos de berørte parter.

Alle har ventet på denne halhamonisering, der siden kommunesammenlægningen for nu snart 12 år siden nu endelig ser ud til at skulle lykkes. Hensigten med halharmoniseringen er at fjerne de historisk betingede tilskud, til et tilskud hvilende på et objektivt grundlag, så alle oplever samme serviceniveau.
Desværre valgte flertallet i udvalget at stoppe processen og udsigten til den tiltrængte reform på området er arrogant hældt ned af brættet.

Tilsidesættelse af lighedprincipset
Det er i den grad spild af tid i forvaltning og hos hallerne, som har brugt mange ressourcer for at fodre sagsbehandlerne med oplysning, som nu åbenbart ender i ingenting.

I Idrætssamvirket kan vi kun undre os over, at politikerne fuldstændig tilsidesætter alle forvaltningsretlige principper om at behandle borgerne ens. Således får haller hjemmehørende i Frederikshavn Kommune af samme størrelse med samme udlejningsgrad og med samme befolkningsgrundlag, vidt forskellige tilskud.

Ens serviceniveau
Som brugernes repræsentant havde vi med tilfredshed set frem til en ordning, der sikrer et ens serviceniveau uanset hvilken hal foreningerne benytter.

Gennemskuelighed
Ud over de økonomiske omfordelinger, indeholder det forkastede forslag en række fornuftige betingelser, som at alle selvejende institutioner skal indgå drifsaftaler, der beskriver, hvad den enkelte hals tilskud skal anvendes til og hvad de kan forvente at modtage når de lever op til kriterierne, hvilket ville give ro om driften.

Fælles bookingssystem
Foreningerne skal ikke længere løbe fra Herodes til Pilatus når de skal reservere et lokale. Harmoniseringsordningen lagde op til, at der skulle anvendes et fælles bookingssystem med samme udlejningsregler, uanset hvor lokalet er placeret i kommunen.

Nyt kraftcenter
Tanken om at udvikle et nyt kraftcenter i Skagen Kultur- Fritidscenter, hvor der øremærkes 750.000 kroner ekstra ser spændende og nytænkende ud – erfaringerne herfra kunne rulles ud i andre anlæg.
Vidensdeling
Et engageret samarbejde mellem idrætsanlæggene for at optimere driften til fordel for brugerne ser nu desværre også ud til at blive skrinlagt.

Et enigt KFU har det første år med succes gennemført en gebyrordning, der stiller alle lige og de har ligeledes fået udarbejdet en ny tilskudsordning, som har ryddet op i alle de gamle misforhold og forbedret 25-års reglen. Kronen på værket kunne have været en model der sikrede ens betingelser for at drive idrætsanlæg som andre kommuner forlængst har fået indført.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Indlæg:
Halharmoniseringen der forliste'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger