Elever lærer om sangskrivning og musikkens værdi

Elever lærer om sangskrivning og musikkens værdi

15. november 2018 - kl. 1:17 - af

Hvordan foregår sangskrivning fra spæd idé til færdig sang? Det kan være svært at forstå og svært at forklare. Derfor har Koda udvalgt 13 professionelle musikere, der skal besøge skoler landet over for at skrive en spritny sang sammen med eleverne. På den måde kan eleverne opleve hvilken type arbejde, der ligger bag.

Musik føles ofte magisk og mystisk. Derfor kan det også være svært at forstå, hvordan sangskrivning og komposition konkret foregår, og at det faktisk er et arbejde for rigtig mange. Derfor har Koda taget initiativ til, at danske skoleelever selv får mulighed for at kaste sig ud i sangskrivning sammen med en professionel musiker.

Den 22. november gælder det Privatskolen i Sæby, når 6. klasse får besøg af rapperen AndyOp, hvor de sammen skal skrive og komponere en sang. I løbet af dagen vil eleverne få mulighed for at opleve, hvordan akkorder, tekst, rytme og tanker kan koges sammen til en færdig sang. Når dagen er omme, har klassen deres egen sang, og det plejer at være en særlig oplevelse for børnene, fortæller AndyOp.

Fremtidens musikbrugere
Den digitale udvikling har betydet, at de fleste unge altid har et enormt musikkatalog lige ved hånden, hvilket kan gøre det svært for dem at få en fornemmelse af det arbejde, der ligger bag en sang. Derfor er formålet med Kodas projekt om at vise sangskrivning på tæt hold, at eleverne opnår større forståelse for det store arbejde, der ligger bag den musik, de lytter til i hverdagen, samtidig med, at de har det sjovt og får hænderne helt ned i det kreative arbejde.

”Når Kodas udsendte komponister og sangskrivere drager rundt til landets musiklokaler, er det både fremtidens musikbrugere og potentielle musikskabere, de møder. Dem vil vi gerne være med til at inspirere på et tidligt tidspunkt. Det er vigtigt, at musikkens unge brugere forstår, hvordan musik bliver til en levevej, og dermed også hvorfor at det er rimeligt at betale for musikken, ” fortæller Niels Mosumgaard, formand for Kodas bestyrelse.

Fakta:
AndyOp
har arbejdet som professionel musiker siden udgivelsen af albummet ”Nærmest Perfekt” i 2008. Siden er det blevet til mere end 500 koncerter på skoler, spillesteder og festivaler, bl.a. Roskilde Festival. AndyOp har desuden undervist på Det Jyske Musikkonservatorium og spillet knap 300 skolekoncerter og mere end 100 workshops om rap, tekstskrivning og performance.

Koda
har i flere år udbudt et tilbud til alle landets skoler om at få en gratis workshop med en professionel komponist eller musiker, hvor de i fællesskab med eleverne for eksempel komponerer et stykke musik eller skriver en rap. Fokus er på, at have det sjovt, men også at lære eleverne om arbejdet med sangskrivning.

Over 150 skoleklasser fra 6.klasse til 3. g får hvert år besøg af Koda Skolekontakt.

Koda sørger for, at musikkens skabere får betaling, når deres musik bliver brugt. Det gør Koda ved at lave aftaler om betaling for brug af musik, når den bliver spillet offentligt, for eksempel i radio, ved koncerter, på streamingtjenester og i restauranter. Koda er en non-profit medlemsforening, og Kodas indtægter går videre til dem, der har skabt musikken.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Elever lærer om sangskrivning og musikkens værdi' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger