Overskud i den 108 år gamle idrætsforening

Overskud i den 108 år gamle idrætsforening

24. marts 2018 - kl. 18:11 - af

Onsdag aften afholdt IF Skjold Sæby ordinære generalforsamling. Formand Flemming Thingbak aflagde beretning og  regnskabet viste et dejligt overskud på 107.000 kr.

Formandens beretning
2017 har overordnet set igen været et godt år for vores nu 108 år gamle idrætsforening. På trods af den høje alder er formen stadig perfekt. 536 aktive spillere har vi haft registreret i 2017.

Formkurven for vores fodbold hold har i 2017 også været god, der har naturligvis været op og nedture sådan er sport, både på eliteplan og på amatør basis. Vi hører jo til blandt amatørerne om end meget i min optik udføres professionelt ude på træningsbanerne.

Vores Danmarksserie hold var presset fra sæsonstart 2017, hvor vi startede foråret på sidstepladsen i DS. Vi gjorde alt i optakten for at det skulle lykkedes at redde eksistensen i den fine række, det gælder både fra klubbens side med en opgradering af rammerne, men også spillerne gjorde alt, hvad der stod i deres magt for at være klar i den tidlige og kolde opstart. Men vi må bare erkende, at vi mødte nogle rigtige dygtige modstandere og som sæsonen skred frem, blev vi presset af skader og karantæner, netop fordi vi blev trykket til det yderste. I flere kampe blev det simpelthen stolpe ud i stedet for stolpe ind.

Uden her, at nævne samtlige resultater for vores Danmarksseriehold har jeg alligevel lyst til lige at nævne:

Udekamp i mod VSK Aarhus, 2-2, Hjemmekamp i mod Lystrup, 2-2 , Udekamp i mod Holstebro, 1-1. Hjemmekamp i mod Aarhus Fremad, taber 2-1, udekamp i mod AaB, taber 3-2, altså mange uafgjorte og taber i øvrigt flere kampe  med et enkelt mål, men det er jo et bundholds lod. Eneste store ”snitter”  vi får i 2017 er i den absolut sidste kamp i Danmarksserien 17. juni, hvor alt i øvrigt er afgjort. Den taber vi 5-0 i Lystrup.

Vi klarede, som I alle ved, ikke skærene og rykkede ud af Danmarksserien.

Men ros til alle omkring holdet, spillere, trænere, ledere og klubben i det hele taget for den kæmpe indsats som har været ydet på denne ”Danmarksserie-rejse”.

Vi har i mange år sagt, at vi har et sundt og godt fundament i seniorafdelingen, hvor næsten alle spillere har rødder og hjerte i klubben og dermed også er en del af  klubben i både medgang og modgang, og det blev efter forårets nedtur understreget.

Ganske vist rykkede vi ud af den 4. fineste række i dansk fodbold, men vi rejste os i efteråret og fik en meget flot sæson i Jyllandsserien, hvor holdet sluttede på en super flot 2. plads, og dermed spiller i Jyllandsserien 1 i foråret 2018, og igen i det fine selskab der spiller om oprykning til Danmarksserien, stadig det langt bedste rangeret senior hold i Frederikshavn Kommune.

Vi har i hele i 2017 spillet i serie 2 med vores 2. hold. I foråret 2017 var det udfordrende, men holdet klarede lige netop skærene og undgik en truende nedrykning.

Men efteråret udviklede sig heldigvis helt anderledes. Efter en jævn, lidt humpende start endte holdet rent faktisk med, at blive en seriøs kandidat til oprykning til serie 1,  desværre, eller måske heldigvis  snublede holdet i den afgørende kamp i mod Sulsted og vores 2. hold er stadig i serie 2.

Serie 4 havde en svingende sæson og også en sæson med svingende indsats på træningsbanen. Midtvejs i efterårssæsonen var holdet med helt fremme i toppen, for så totalt at tabe momentum i slutningen af sæsonen. Men holdet klarede sig og spiller i den kommende sæson stadig i serie 4

2017 har ligeledes for vores 4. hold i serie 5, været en sæson med svingende træningsindsats og resultater. Efteråret 2017 endte med flere afbud til kampe, folk var simpelthen faldet fra, og det hele endte med en nedrykning til serie 6.

For både serie 4´s og serie 5´s vedkommende, havde vi i klubben en del panderynker i efteråret over, hvorledes hold sammensætningen blev lavet. Som bestyrelse og udvalg skal vi som udgangspunkt ikke blande os i, hvem der er på hold, og hvem der ikke er, det har vi trænere og ledere til, omvendt har vi en filosofi fra klubbens side, der hedder, at dem der træner tirsdag og torsdag er på hold, når der spilles kamp, og der blev desværre i efteråret en tendens til, ja nærmest en automatik på vores 3. og 4. hold, at man ikke skelede til, hvem der var på træningsbanerne, men satte hold ud fra andre kriterier.

Det er gift for en bred klub som vores, hvis der ikke er ”retfærdighed” til, når der sættes hold, og det gælder helt nede fra de yngste i klubben til vores senior hold. Vi fik en god snak med trænere og ledere om situationen og om klubbens værdier, og alt landede godt, og alle gav hinanden håndslag på at se fremad.

Men der var heldigvis flere positive oplevelser igennem 2017 end de negative i vores senior afdeling.

For første gang i mange år lykkedes det os f.eks. i efteråret at etablere et U19 hold med mange af vores unge talenter.  U19 er og bliver en fantastisk årgang at have i en klub.. Årgangen U19 giver ganske enkelt en væsentligt lettere overgang fra livet som ungdomsspiller til seniorspiller.

Holdet klarede sig i øvrigt rigtig godt og kvalificerede sig midtvejs med oprykning til den næstbedste række Liga 2.

Flere af U19 spillerne har også spillet seniorfodbold i 2017 og især omkring serie 2, har der været brugt flere U19 spillere.

Vores kvinder har resultatmæssigt også haft et flot år. I 7 mands puljen endte foråret med en 5. plads, imens efterårs sæsonen var total succes med en 1. plads i puljen, 10 kampe, 25 point og en målscore på 34-8.

På kvindesiden havde vi i efteråret også et 121. mands hold, de sluttede på en flot 2. plads, kun overgået af Fortuna Hjørring.

Vores ungdomsafdeling har igen i år haft et meget højt aktivitetsniveau, med træning, kampe, stævner, rejser og mere.

I de ældste ungdomsrækker var vi i 2017 repræsenteret i Liga 2 med U13, U14 og U16 drengene og U15 pigerne spillede sig for første gang i klubbens historie op i U16 Piger Liga 1.

Alle vore ældste ungdomshold bliver derfor matchet på allerhøjeste niveau, og det er klubber som AaB, Hobro, Randers, Thisted m.fl. der gæster Sparekassen Vendsyssel Arena.

I de yngste ungdomsrækker har vi steppet op ved at ansætte børnekonsulent Christian Borup, og det har allerede giver resultater, bl.a. ved at vi har 3 spillere med på DBU´s nye talentcenter i Hjørring.

Alt i alt må vi sige, at der er en utrolig stor talentmasse i vores ungdomsafdeling, det tegner godt for fremtiden.

I 2017 sendte vi rekord mange spillere og trænere til REMA 1000 Cup i Sejs i juni og Verona Cup i Italien i oktober måned.

Vi har haft hold med i Nørhalne Cup, Cup No.1 i Frederikshavn, og mange af de yngste hold har deltaget i de mange turneringer og stævner, der arrangeres rundt om i Vendsyssel,

I samarbejde med vores hovedsponsor Nordjyske Bank, har vi igen i 2017 arrangeret fodboldturnering til Skovens Dag i maj måned, og vi har arrangeret Rasmus Klump Cup i august måned.

Vi har også i 2017 arrangeret DBU Fodboldskole, imens Pigeraketten desværre ikke blev den succes, som vi håbede på, det forfærdelige sommervejr giver vi en del af skylden.

Vi er fortsat samarbejdsklub med AaB på drengesiden og Fortuna Hjørring på pigesiden, og det betyder bl.a. at vi kan trække på deres træner kapaciteter, seminarer osv.

Overordnet set er der et utroligt højt aktivitetsniveau i ungdomsafdelingen og hver eneste dag i løbet af ugen, er der et væld af unge fodboldspillere i gang i på alle baner.

Men nøjagtigt som mange andre klubber skal vi tænke nyt og kreativt ift. at trække endnu flere unge mennesker væk fra Ipad og PC og ud på vores fodbold baner, hvor den friske luft er. I gamle dage var der jo ingen tvivl, alle friske piger og drenge spillede bold i fritiden, men der er mange ”konkurrenter” i dag.

Som klub er vi nødt til at se indad, vi kan ikke bruge det til noget, at ”alle andre klubber” også kæmper for at opretholde medlemsantallet, så i løbet af den kommende tid vil vi i bestyrelsen have stor fokus på de indsatsområder, som skal medvirke til medlemstilgang. E-sport er en af de nye trends som jo kan skabe god synergi i en fodboldklub, ligeså skal vi have kigget på vores opholdsområder, er de tidssvarende, synes de unge mennesker vores klubhus er et fedt sted at være i, har man lyst til at ”hænge ud her”? Det skal vi have fundet ud af. Et af mine ønsker er, at få nedsat et ungdomsudvalg som kan fortælle os gamle, hvor der skal sættes ind, og hvad der skal til.

Jeg har faktisk store forhåbninger om, at vores kommende kunstgræsbane kan tiltrække flere medlemmer til klubben, og apropos kunstgræsbanen så er status ved udgangen af 2017 følgende:

Vi har et projekt der kan realiseres for kr. 3,5 mio. For 3 år siden fik vi den 1. donation til kunstgræsbanen fra Lions Club på 50.000 kr.  Vi nedsatte et kunstgræsbane udvalg, og vi fik i samarbejde kreeret ansøgninger til både det offentlige og private erhvervsliv. Der blev også fokus på vores store ønske i pressen, hvilket vi benyttede offensivt.

I dag har vi finansiering på plads til de 3.0 mio. kr., og mangler reelt kun kr. 500.000,00 i at nå i mål.

Vi i har lige nu ansøgninger ude hos Jerslev Sparekasse Fonden, Roblon Fonden og en indsamling rettet i mod private er i støbeskeen og skulle gerne præsenteres 2. påskedag til Jyllandsseriens første hjemmekamp i mod Aalborg Freja. Hvis de sidste økonomiske forudsætninger lykkes, spiller vi på kunstgræs på IF Skjold Sæby anlæg, fra januar 2019.

Inden jeg lukker kunstgræs bane emnet, helt vil jeg gerne benytte lejligheden til at takke Nordjyllandshallens bestyrelse for positiv behandling af vores ansøgning om lån til banen, ligeså vil jeg her takke Frederikshavn Kommune og Borgmester Birgit Hansen for at hjælpe os med løsninger ift. de økonomiske rammer, kommunen kan tilbyde os, og sidst vil jeg gerne takke Morten Kallehauge fra BDO for stor hjælp med udfærdigelse af budgetter til både finansieringsdelen og Frederikshavn Kommunes økonomiafdeling.

Jeg oplever overalt, at der fra alle sider er en stor lyst til, at hjælpe vores klub, jeg føler vi har et godt ry og mange anerkender den store frivillige indsats, der bliver gjort på alle niveauer i klubben

Og det bringer mig til at takke ALLE de frivillige trænere og ledere, vi har fornøjelsen af i vores klub. Jeg sagde det sidste år, forrige år og siger det nu igen, I er limen, der holder sammen på en velorganiseret klub som vores, og vi kan ikke undvære nogen af jer, uanset om det er vores 1. holdstræner eller om det trænere og ledere for Micro spillerne, så har alle utroligt vigtige funktioner, og som sagt, det gælder på alle niveauer, I er alle nøjagtigt lige vigtige for vores klub.

Vores venner er også vigtige for vores klub. Skjolds Venner har igen i 2017 knoklet for at få penge i kassen, og vi er så privilligeret at få glæde af deres anstrengelser. Vi modtager hvert år en flot donation fra Vennerne, og beløbet benyttes primært i vores ungdomsafdeling, bl.a. som tilskud til de klubdragter ALLE ungdomsspillere får som medlem samt til udlandsrejser.

Tak til IF Skjolds Venner for det gode samarbejde.

Jeg vil også gerne takke vores sponsor udvalg. I gør som alle andre et kæmpe stykke arbejde for klubben. I sælger bandereklamer, kæmpe skilte på parkeringspladsen, der afvikles tipsdyst i Sæby Folkeblad og ikke mindst det meget indtægtsgivende cykelsponsor løb på Torvet. I regnskabet vi skal igennem om et øjeblik vil I alle ved selvsyn kunne konstatere, at det er rigtigt mange penge, sponsor udvalget henter hjem til vores klubkasse.

Vi har i 2017 haft stor fokus på vores økonomi. Vi har løbende budget opfølgninger i bestyrelsen og konstant fokus på, at de penge vi bruger bruges klogt og rigtigt.

Det bringer mig til, at takke bestyrelsen, ungdomsudvalget og seniorudvalget for det gode samarbejde i årets løb, også en stor tak til vores ny etablerede SOME udvalg, som har påtaget sig at gøre vores sociale medier endnu mere opdaterede og spændende at følge. Vores nye hjemmeside gik i luften for nogle få måneder siden, vi synes selv hjemmesiden er rigtig flot og har store forventninger til den udvikling vores SOME udvalg har i tankerne om den.

Til allersidst vil jeg gerne takke Henning Bak og hans søde folk i Cafe` Nordjyske Bank. Henning du skal vide, at vi tager det ikke som en selvfølge, at Cafeen altid er åben, som den jo er, vi er ydmyge overfor det store arbejde du og dine frivillige hjælpere lægger i klubben, og det betyder ALT for det sociale liv i klubben, at man ikke kommer til et cafeteria område, hvor alt er lukket og slukket, så Henning, hils dem alle og sig Tak.

Man er altid bange for at glemme nogen, når man takker i en beretning som denne, og jeg kan umuligt nå at nævne alle frivillige her, men jeg kan sige, at ALLE jer der hjælper i klubben med stort og småt, I skal vide, vi er dybt taknemmelige, og håber I alle har fortsat lyst til at tage en tørn for vores skønne og traditionsrige klub.

Jeg håber IF Skjold går en skøn og spændende tid i møde, med nye bane etableringer og en udvikling af det sociale aspekt således at vores anlæg i endnu højere grad bliver et sted, man som ung og gammel synes rigtigt godt om at være på.

Valg til bestyrelsen
Der var genvalg til næsteformand Mogens Pedersen og Kasserer Bolette Rafn

1 Suppleant til bestyrelse – John Sørensen
2 Suppleant til bestyrelse – Mads Boelskifte

Revisor: Reviøst

Fanebærer: Henning Bak

Suppleant: John Lassen

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Overskud i den 108 år gamle idrætsforening' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER