Badehoteller på Vendsyssels østkyst

Badehoteller på Vendsyssels østkyst

13. marts 2018 - kl. 8:11 - af

Selvom is og sne stadig dækker stranden kigger museet på torsdag kl. 19, frem mod sommer og badeferie med et billedforedrag om badehoteller på Vendsyssels østkyst.

I slutningen af 1800tallet blev der anlagt en række store badehoteller på kysterne i Vendsyssel og resten af Danmark. Et af landets første kom til at ligge i Sæby. Det bedre borgerskab strømmede ud i provinsen, hvor de tilbragte størstedelen af sommersæsonen. Her kunne de spise godt, slappe af, tage på udflugter og underholde hinanden med deres eget selskab. Nogle af dem begyndte endda at gå i vandet og bade fra stranden.

Der skyllede en bølge ud over landet hvor bade, ferie og kurophold blev starten på turistrejserne i Danmark og kysterne blev indtaget af sommergæster og badehoteller blev opført på stribe. Fælles tendenser med rødder i europæisk filosofi og affødt af dansk politisk og samfundsmæssig udvikling i slutningen af 1800-tallet lå til grund for, denne tidligste turisme. Men til trods for at badehotellerne på Vendsyssels østkyst blev etableret på baggrund af fælles tendenser, på samme tid og en relativt kort kyststrækning, er der alligevel tale om hoteller af vidt forskellig karakter.

Tag med på en foredragsrejse tilbage til Kur– og Badehotellernes tid, hvor Sæby var blandt de tidligste steder i landet til at ride med på den første wellnessbølge. Sæby Museums Forening sælger kage til aftenkaffen under foredraget, der koster kr. 30,- dog med fri entré for medlemmer af museumsforeningen.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Badehoteller på Vendsyssels østkyst' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER