Flere nordjyske kræftpatienter behandles rettidigt

Flere nordjyske kræftpatienter behandles rettidigt

1. marts 2018 - kl. 0:01 - af

85 procent af de nordjyske kræftpatienter bliver behandlet indenfor standardforløbstiderne i kræftpakkerne, hvilket er en fremgang på 11 procentpoint sammenlignet med 2. kvartal 2017. Det viser resultaterne af den nationale kræftmonitorering for 4. kvartal 2017.

Flot fremgang i to kvartaler
De seneste to kvartaler har Region Nordjylland haft en markant fremgang, når det handler om at opfylde kræftpakkernes mål for standardforløbstider. I 2. kvartal 2017 dykkede regionen et lavpunkt, da standardforløbstiden kun blev overholdt i 74 procent af tilfældene. Det medførte et øget fokus på området, hvilket betød et spring til 82 procent i 3. kvartal 2017 og nu et yderligere spring til 85 procent i 4. kvartal 2017. Dermed er regionen nu tilbage på samme niveau som i 3. kvartal 2015, hvor man for hidtil første gang nåede de 85 procent.

– Kræftpatienterne i Nordjylland får nu for alvor glæde af, at vi kontinuerligt har fokuseret på at forbedre os, når det handler om overholdelse af forløbstiderne i kræftpakkerne. Det er flot, at hospitalerne har sikret sådan en fremgang, siger regionsrådsformand Ulla Astman.

Politikerne i regionen har sat et mål for overholdelse af forløbstiderne i kræftpakkerne til 90 procent.

– Vi har sat os ambitiøse mål for dette område, så vi skal ikke hvile på laurbærrene. Det flotte resultat er forhåbentlig blot et skridt på vejen til at nå helt i mål med de politiske ambitioner for kræftområdet.

Øget fokus har skabt resultater
Efter dykket i 2. kvartal 2017 i den nationale monitorering blev der sat ind med stor ledelsesmæssig fokus i Regionshuset og på hospitalerne for at få knækket kurven. Regionens to hospitaler lavede handleplaner for, hvordan de ville forbedre målopfyldelsen, og sidenhen har kræftområdet været et omdrejningspunkt på månedlige statusmøder mellem koncerndirektør Anne Bukh og hospitalsledelserne. 

– Jeg kan se, at hospitalerne har gjort meget ud af at gennemgå og analysere på alle overskridelser af standardforløbstiderne for at identificere, hvor udfordringerne er og sætte ind med løsninger, hvor det har været muligt. Det fokuserede arbejde for at forbedre vores målopfyldelse fortsætter, for der er stadig områder med udfordringer og forbedringspotentialer, men det går heldigvis den rigtige vej, siger koncerndirektør Anna Bukh. 

Region Nordjylland og Region Syddanmark er i den nye opgørelse de eneste to regioner, der ligger over landsgennemsnittet på 83 procent.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Flere nordjyske kræftpatienter behandles rettidigt' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger