
Byrådet skal fastsætte vederlag og diæter
22. januar 2018 - kl. 15:07 - af Henrik Christensen (web-redaktør)
Det nye byråd – nu kun med 29 medlemmer mod tidligere 31 – skal på rådets første ordinære møde i den nyligt påbegyndte funktionsperiode bl.a. beslutte fastsættelsen af vederlag til byrådsmedlemmer og diæter for udpegede ikke-byrådsmedlemmer.
Regler om vederlag m.v. er fastsat i styrelsesloven og vederlagsbekendtgørelsen. Byrådsmedlemmer skal modtage enten et fast årligt vederlag eller et reduceret fast årligt vederlag og tabt arbejdsfortjeneste for at være medlem af byrådet.
Det faste vederlag udgør pr. 1. januar 2018 i alt 91.476 kr. årligt. Det reducerede vederlag udgør 70.242 kr. Dertil kommer dokumenteret tabt arbejdsfortjeneste, som maksimalt kan udgøre 5 x mødediæt pr. dag, svarende til i alt 420 kr. x 5, i alt 2.100 kr. pr. dag. Byrådsmedlemmerne skal hvert år tage stilling til, hvilken form for vederlag de ønsker i det kommende kalenderår, og dette valg gælder for hele det pågældende år.
Der ydes vederlagstillæg på 14.155 kr. til byrådsmedlemmer med hjemmeboende børn under 10 år. Endvidere ydes kørselsgodtgørelse ved deltagelse i kurser, seminarer mv.
Jf. bekendtgørelsen om vederlag kan summen af de vederlag, der ydes til medlemmer af byrådet og udvalgsformænd, maksimalt udgøre 315 % af borgmesterens vederlag.
Jf. styrelsesvedtægten for Frederikshavn Kommune oppebærer hvert af de 7 stående udvalg et vederlag, svarende til 23 % af borgmesterens vederlag, i alt 161 % af borgmesterens vederlag. Formanden for Børn og Ungeudvalget oppebærer 9% af borgmesterens vederlag.
Byrådet kan beslutte, at der ydes udvalgsvederlag til byrådsmedlemmer for medlemskab af Økonomiudvalget, de stående udvalg og Børn- og Ungeudvalget.
Der er i den nye byrådsperiode 48 udvalgsmedlemmer og 1 medlem af Børn- og Ungeudvalget, der kan oppebærer udvalgsvederlag. Hvis det sidstnævnte udvalgsvederlag ikke modtager vederlaget, udgør dette 30.322 kr. pr. udvalgspost. Hvis alle 49 medlemmer modtager vederlag, udgør dette pr. udvalgspost 29.704 kr.
Byrådet kan forud for og med virkning for mindst ét regnskabsår ad gangen træffe beslutning om at yde vederlag til næstformanden (1. viceborgmester). Dette vederlag kan maksimalt udgøre 10 % af borgmesterens vederlag.
Der ansøges i Økonomi- og indenrigsministeriet om, at der kan ydes diæter til stedfortrædere, der indkaldes til enkelte møder i byrådet.
Der ydes diæter til ikke-byrådsmedlemmer, der varetager kommunale hverv, hvortil de er valgt eller udpeget af Byrådet. Det gælder således Beboerklagenævnet, Beredskabskommissionen, Bevillingsnævnet, Bygningsfordringsudvalget, Distriktsudvalget, Folkeoplysningsudvalget, Grundlisteudvalget, Handicaprådet, Hegnssynet, Huslejenævnet, Integrationsrådet, Valgbestyrelsen, Valgtilforordnede samt Ældrerådet.
Link til oversigt over byrådets samlede dagsorden:
http://frederikshavn.dk/meetings/Frederikshavn%20Byr%C3%A5d%202018-2021%20(%C3%85ben)/2018/24-01-18/0Dagsorden%20samlet%20-%20%C3%85ben.pdf
Tekst af Per Rye
Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.
Anbefal artiklen via e-mail
Email en kopi af 'Byrådet skal fastsætte vederlag og diæter' til en bekendt