Børnene klippede snoren til indvielse af deres nye hus

Børnene klippede snoren til indvielse af deres nye hus

11. november 2017 - kl. 11:26 - af

Onsdag den 8. november blev Børnehuset Sættravejs nye hus officielt erklæret for åbent ved en indvielse fyldt med glæde, sang, dans og kagemand.

Børn, personale, håndværkere og alle andre, der igennem mange måneder har været en del af byggeriet på Sættravej, var samlet onsdag eftermiddag for at fejre åbningen af den flotte nye bygning.

– Så siger vi – 1- 2- 3- nu – og så klipper vi med den ene hånd og lader den usynlige snor falde ned på gulvet med den anden, sagde Christina Lykke, formand for Børne- og Ungdomsudvalget, til sidst i sin indvielsestale til de engagerede børn, der alle lod som om, at den ene hånd var en saks og den anden holdt om en snor.

Indvielsen bar præg af stor glæde på alle fronter – og en helt særlig stolthed af den nye institution, der er bygget med tanke på Børnehusets pædagogiske profil, hvor natur, sundhed og den digitale virkelighed er i centrum.

– Vi føler virkelig, at vi har fået vores drømmehus, hvor de tanker og ønsker, vi havde helt fra starten, nu er blevet omsat til det her fantastiske hus, der giver børnene mulighed for at udfolde sig inde som ude, sagde Gitte Pedersen, afdelingsleder i Børnehuset Sættravej.

Gitte Pedersen brugte også lejligheden til at takke børn, forældre, personale og de tålmodige håndværkere for at tage så godt imod alle børnenes engagerede spørgsmål igennem hele byggeprocessen. Ikke mindst fik Jacob Børresen fra Kommunens Ejendomscenter, der er arkitekten bag bygningen, en stor tak med på vejen.

En helt særlig indvielsesgave
Ejendomscenteret havde også en ganske særlig og personlig gave med til personalet og børnene på Sættravej.

– Vi har glædet os helt vildt til at se reaktionen på vores gave. Vi har fået Frederik Gybels lægekartotek istandsat, og nu kommer det til at stå helt centralt i den nye bygning, siger Bo Niebuhr, afdelingsleder i Ejendomscenteret.

Frederik Gybel var skolelæge i Sæby fra 1960-1975 og købte dengang Store Toftelund, hvis stuehus lå lige der, hvor den nye bygning til Børnehuset Sættravej ligger i dag.
Frederik Gybel boede på gården sammen med sin hustru Karen Gybel indtil sin død, og da de ingen børn fik, testamenterede de deres formue til skolebørn i Sæby og Dronninglund kommuner. Lægekartoteket er istandsat af Michael Jakobsen, der er ansat i Ejendomscenteret, og som har brugt sin fritid på at restaurere det fine møbel til Børnehuset Sættravej.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Børnene klippede snoren til indvielse af deres nye hus' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER