Influenzasæsonen står for døren – bliv vaccineret

Influenzasæsonen står for døren – bliv vaccineret

28. september 2017 - kl. 8:15 - af

Fra 1. oktober står personalet på 137 apoteker over hele landet klar til at udføre influenzavaccination.
På Sæby Apotek er vi klar fra mandag d. 2. oktober med vaccinationer. Vaccinationen kan udføres uden forudgående tidsbestilling. Igen i år er vaccinationen gratis for borgere over 65 år og personer med visse kroniske sygdomme, gravide og svært overvægtige. Netop disse risikogrupper anbefaler Sundhedsstyrelsen at modtage influenzavaccinen hvert år.

Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut vurderer, at der hvert år dør mellem 1.000 og 2.000 danskere på grund af influenza. Langt størsteparten fra risikogrupperne, som i alt udgør en halv million danskere.

Vaccinationsprogrammet fortsætter efter den sidste års store interesse fra danskerne. Indsatsen på apotekerne er vigtig, da influenzavaccinationsdækningen hos risikogruppen er faldet med 16 % over de seneste 10 år. Studier fra udlandet viser, at flere bliver vaccineret, når apotekerne er involveret. Det er den erfaring som de danske apoteker og samarbejdspartneren Practio, der driver sikkervaccination.dk, bygger på. Som apoteker Preben Smed Jeppesen fra Sæby Apotek udtaler:

“Vi gør det nemmere for folk at blive vaccineret af uddannet sundhedspersonale på apoteket. Især kan personer i risikogruppen, som i forvejen ofte er på apoteket, have stort gavn af influenzavaccinen for at undgå en alvorlig influenza.”

Hvis man ikke er i risikogruppen, er det stadig muligt at blive vaccineret. Det koster 150 kr.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Influenzasæsonen står for døren – bliv vaccineret' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER