Humøret i top under jubel-fest i Manegen

Humøret i top under jubel-fest i Manegen

20. september 2017 - kl. 0:53 - af

Ældre Sagen Sæby markerede fredag sit 25 års jubilæum på festligste vis. Det skete ved en fest med 170 deltagere i Manegen, Sæby Kulturhus. Humøret var i top, og jubilæumsfesten fik et vellykket forløb.

Aftenen indledtes med festmiddag efter velkomst af formanden for bestyrelsen for Ældre Sagen i Sæby, Poul Erik Johansen.

Festtalen holdtes af Ældre Sagens foreningskonsulent i Nordjylland, Torben Færk, Svenstrup, der i sin lykønskningstale roste Sæby-afdelingen for et højt aktivitetsniveau på en lang række felter.

Desuden blev der talt af 90-årige Vagner Melgaard, der var med til at oprette Sæby-afdelingen i 1992 og blev afdelingens første sekretær. Året efter overtog han formandsposten, da afdelingens første formand, Elis Christensen, døde. Af helbredsmæssige årsager måtte Vagner Melgaard stoppe som formand i 1997, hvor han blev afløst af Svend Aage Christensen, der var formand helt frem til 2015, da han blev afløst af Poul Erik Johansen.

Vagner Melgaard fortalte om den første tid i afdelingen og rettede samtidig en stor tak til den nuværende bestyrelse og de mange frivillige i afdelingen for en stor og uegennyttig indsats.

Da Ældre Sagen var stiftet på landsplan, blev der i 1988 oprettet en lokalkomité for de daværende Dronninglund og Sæby kommuner. Da medlemstallet i Sæby Kommune i 1992 var nået op på 608, fandt man tiden inde til at fortsætte i to afdelinger, der dækkede hver sin kommune. I løbet af de 25 år er medlemstallet i Sæby-afdelingen nærmest steget i rekordfart – fra de nævnte 608 i 1992 til nu over 3.600. Det svarer til intet mindre end en seksdobling.

Underholdning og dans
Under middagen blev der også sunget en jubilæumssang, forfattet af lokale Kirsten Thomsen.

Jubilæumsfesten bød på underholdning af Bo Young, søn af afdøde legendariske Jodle Birge. Han fik sat ekstra gang i løjerne og høstede stort bifald. Det var særligt stort, når han sang en række af sin fars mest kendte sange. Bo Young havde publikum i sin hule hånd.

Efter spisningen og underholdningen spillede ”De Lune Jyder”, som også spillede under middagen, op til dans. Og dansegulvet var tæt besat aftenen igennem – frem til midnat, da den vellykkede fest sluttede.

Festen holdtes på jubilæumsdagen, hvor formand, Poul Erik Johansen, også nedlagde blomster på to afdøde formænds gravsteder, nemlig Elis Christensen og Svend Aage Christensen.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Humøret i top under jubel-fest i Manegen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger