10. klassecenter skal fastholde og udvikle elever

10. klassecenter skal fastholde og udvikle elever

12. september 2017 - kl. 14:06 - af

10 klasse-centret skal også fremover være et attraktivt tilbud, der kan fastholde og udvikle de elever, der ikke kan gennemføre en ungdomsuddannelse straks efter grundskolen. Det bør ske, uden at 10. kl.-centret udvikles til at tiltrække elevgrupper, der kan påbegynde en ungdomsuddannelse umiddelbart efter 9. klasse.

Det er en af de anbefalinger et særligt opgaveudvalg er fremkommet med. Opgaveudvalgets konklusioner og anbefalinger efter tre møder blev drøftet på det seneste møde i Børne- og Ungdomsudvalget, som godkendte konklusionerne. Udvalgets tilkendegav samtidig, at man ønsker, at der udarbejdes en handleplan, som fremlægges i 2018 med udvalgets anbefalinger. Opgaveudvalget har dermed udført sine beføjelser og er derfor nu nedlagt.

Det er tidligere besluttet at flytte 10. klasse-centret og Ungdomsskolens ledelse til lejemål på Handelsskolen i Frederikshavn. ”Budgetejergruppen” for budget 2017 valgte at nedsætte det føromtalte opgaveudvalg til at se nærmere på det samlede ungdomstilbud i kommunen – herunder det kommunale10. klassetilbud.

Opgaveudvalget har tilkendegivet, at 10. klasse-centret udfører et rigtigt godt stykke arbejde i overensstemmelse med den retning, der oprindeligt blev sat for centret.

Udvalget anbefaler endvidere 4 punkter, hvor det fremgår, at 10. klasse-centret fremover sikrer fokus på at:

  • fastholde og fortsat udvikle samarbejdet med kommunens ungdomsuddannelsesinstitutioner – fx ved at inddrage disse aktivt i undervisning, der kræver adgang til faglokaler, der ikke er til stede på lokaliteten på Handelsskolen. Opgaveudvalget peger på en model, hvor basis i undervisningen udføres i kommunalt regi og øvrig undervisning foregår hos og i tæt, aktivt samarbejde med de øvrige ungdomsuddannelser på deres institutioner
  • fortsætte og udvikle samarbejdet med bl.a. ungdomsskole, produktionsskole og Tranåsskolen i Sæby omkring de elever, der har særlige behov for hjælp og uddannelsestilrettelæggelse for at understøtte, at flest muligt bliver i stand til at gennemføre en ungdomsuddannelse
  • fortsætte og udvikle samarbejdet med Ungdommens Uddannelsesvejledning (UU), hvor vejledningen til eleverne i folkeskolen i videst mulige omfang skal pege dem til den rigtige ungdomsuddannelse fra begyndelsen
  • samarbejde med Center for Familie, idet det må forventes, at den ændrede indsats i centret også kan påvirke elevgrundlag og elevsammensætning for 10. klasse-centret.

Tekst af Per Rye

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '10. klassecenter skal fastholde og udvikle elever' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger