Stigende indbyggertal og huspriser i Kommunen

Stigende indbyggertal og huspriser i Kommunen

15. december 2016 - kl. 9:19 - af

Frederikshavn Kommune har for første gange i mange år øget antallet af borgere, og huspriserne stiger. Det kan mærkes i Nordjyske Bank i Frederikshavn, der netop har lanceret et nyt boliglån. 

Det går fremad for Frederikshavn Kommune. Det er konklusionen, når man sammenligner de nyeste tal fra henholdsvis Danmarks Statistik og Boligsiden.dk. Tallene viser, at kommunens indbyggertal er vækstet med 89 borgere siden fjerde kvartal 2015, og i samme periode er boligpriserne fulgt med. I november sidste år var gennemsnitsprisen pr. kvadratmeter 8.748 kr., mens den i november 2016 var på 9.218 kr., hvilket er en stigning på mere end 5 procent.

Interessen for at købe hus og bosætte sig i kommunen er således stigende, og det mærker man også hos Nordjyske Banks afdelinger i Frederikshavn og Sæby:

Vi har oplevet stor aktivitet inden for traditionelle boligfinansieringer, men også for vores nye boliglån, Nordjyske Prioritet, og det vidner helt sikkert om en positiv tendens og en øget efterspørgsel på boliger i kommunen, forklarer Nordjyske Banks områdedirektør Torben Schioldan.

Udviklingen er vendt
Indbyggertallet i Frederikshavn Kommune er faldet i de seneste mange år, således der i fjerde kvartal 2015 boede 2.268 færre mennesker end samme tidspunkt i 2008, hvor tallene fra Danmarks Statistik strækker sig til. Den kontinuerlige negative udvikling er nu vendt, og det er vigtigt for kommunen ifølge Torben Schioldan:
– Det seneste års udvikling i Frederikshavn Kommune skaber noget tryghed, og det gør det mere tillokkende at købe bolig i området. Det er generelt blevet en bedre forretning at købe ny bolig, hvilket prioritetslånene som Nordjyske Prioritet også er et udtryk for. Prioritetslån kombinerer nemlig en attraktiv boligfinansiering, som du kender fra realkreditlån, med en indlånskonto med høj rente. Renterne er i øjeblikket historisk lave, og derfor oplever vi, at netop den fordelagtige indlånskonto kan være tungen på vægtskålen for potentielle boligkøbere, forklarer Torben Schioldan.

Boligmarkedets positive tendenser kan desuden ikke kun mærkes i efterspørgslen på banklån. Ifølge Boligsiden.dk er liggetiden også faldet. Sammenlignet med samme periode sidste år tager det i dag 52 dage færre at sælge en bolig i Frederikshavn Kommune.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Stigende indbyggertal og huspriser i Kommunen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger