Sæby Apotek: Få din medicinoversigt på din telefon!

Sæby Apotek: Få din medicinoversigt på din telefon!

27. november 2016 - kl. 0:07 - af

Sundhedsstyrelsen har netop lanceret en ny og meget smart app til smarphones. App’en hedder ”medicinkortet”, og kan hentes til såvel IPhone som Android telefoner.

App’en er personlig, man lægger sin NEM-ID ind første gang man åbner den, samt en PIN kode, og herefter vil den til enhver tid kunne vise, hvilke recepter man har, som er ”åbne” – altså kan ekspederes på et apotek.

Man kan også se hvilke lægemidler, som lægen har ordineret til en, og som stadig står i systemet. Endelig kan man genbestille lægemidler.

Der er dog visse undtagelser på hvad man kan genbestille. f.eks. kan man ikke genbestille stærkt smertestillende medicin, beroligende medicin og sovemedicin.

Der kan også være andre lægemidler, som lægen har markeret ikke kan genbestilles, og hvor man selv skal kontakte sin læge for at få fornyet recepten.

App’en er let at bruge, når lige man har overstået indtastningen af NEM-ID, og den giver et godt overblik over de recepter man har liggende på ”det fælles medicinkort” (FMK) i daglig tale ofte kaldt ”serveren”.

App’en er gratis at hente, og har man muligheden, vil det være en stor hjælp for de fleste, idet man i ro og mag derhjemme, kan se om der nu er recept på det lægemiddel man mangler, eller man skal have kontakte lægen.

På apoteket glæder vi os over at det er blevet meget nemmere at se, hvilke recepter der er åbne, og det er vores håb, at færre kunder går forgæves for at hente medicin.

Har man ikke en ”smartphone” kan man på apoteket fortsat få en oversigt over de åbne recepter man har på FMK, blot skal man huske, at oversigten er et øjebliksbillede af situationen, den dag oversigten blev udskrevet.

God fornøjelse og Weekend

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sæby Apotek: Få din medicinoversigt på din telefon!' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER