Hjemmeplejen nu med bærbar – mere tryghed til borgerne

Hjemmeplejen nu med bærbar – mere tryghed til borgerne

24. november 2016 - kl. 12:39 - af

De kan ligne detektiver på udkig eller utålmodige Facebook afhængige, når de sidder i bilen og er på den bærbare. Men de er hjemmeplejen på job, der nu har fået computere med ud på ruterne.

Tiden er kostbar, når man som plejepersonale skal besøge borgere, der bor langt fra hinanden, og som har krav på den samme service som i tættere befolkede egne. Derfor er bærbare computere, som hjemmeplejen kan bruge – også undervejs på ruterne – en meget stor hjælp i arbejdet. Når der bliver brugt mindre tid på papirarbejdet, betyder det mere tid til service ude hos borgerne, og det er et af hjemmeplejens største ønsker, der dermed bliver opfyldt:

”Det der er godt for borgerne, er også godt for os i denne sammenhæng. Vi har en stor gevinst i vores dagligdag med de bærbare computere. Dels kan vi opdatere oplysninger sammen med borgerne, mens vi er på hjemmebesøg. Udover at det giver tryghed for borgerne at dokumentationen foregår i nuet, betyder det også, at vi sparer tiden hjemme på kontoret. Dels kan vi for eksempel spare tid på kørsel, ved at lave vores journalarbejde undervejs. Det betyder rigtig meget for vores arbejdsglæde,” siger planlægger Britta Larsen, Hjemmeplejen, Frederikshavn Kommune.

Ordningen har kørt som forsøg, men det er netop besluttet at gøre den permanent på baggrund af plejepersonalets gode erfaringer. Men gevinsten af arbejdet med de bærbare computere kommer i høj grad også borgerne til gode, fordi fordelene med hurtig informationsdeling om fx deres helbred og korrespondance med læger, også gør en forskel i servicen fra plejepersonalet.

Så når man møder en fra hjemmeplejen et sted rundt omkring i kommunen, der sidder i bilen, privat eller kommunal, og taler i telefon eller har en computer fremme, så er der altså en grund: de arbejder.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Hjemmeplejen nu med bærbar - mere tryghed til borgerne' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER