Hvad er det der gør danskerne danske?

Hvad er det der gør danskerne danske?

19. november 2016 - kl. 0:34 - af

Det var spørgsmålet kulturminister Bertel Haarder bad hele Danmark tage stilling til hen over sommeren – nu er svarene i hus – også i Frederikshavn Kommune.

Bibliotek og Borgerservice har på forskellig vis inddraget borgerne i spørgsmålet: Hvad er det, der gør danskerne danske? – Vi har gennem de sidste tre måneder arbejdet med at få svar på spørgsmålet, fra så mange forskellige borgere i Frederikshavn Kommune som muligt, og svar fik vi, fortæller bibliotekar Loke Daugbjerg Andersen og fortsætter.

Vi har bl.a. haft 140 handelsgymnasieelever forbi til en debat, hvor skuespiller Troels Malling hjalp os med at få vendt alt fra øl-kultur, de danske ungdomsfester, til vores uddannelsessystem, fællesskabet og vores lighed som nogle af de ting, der gør os danske.

Vi inviterede også de nytilkomne borgere i Frederikshavn Kommune forbi til en snak, hvor både expats, sprogskoleelever og andre, med nye øjne, gav os deres bud på, hvad der gør danskerne danske. Her var det særligt emner som vores lighed, muligheder med uddannelse for alle og retten til at bestemme over sit eget liv, samt det unikt danske ved den tillid, uden korruption, der ud fra deres synspunkt, gør danskerne danske, forklarer bibliotekaren.

Danmarks Biblioteksforening har i samarbejde med alle landets biblioteker haft postkasser stående på alle biblioteker i Danmark med opfordring til borgerne om at lægge deres bud her. – Disse svar er sendt ind til Kulturministeriet, oplyser Loke Daugbjerg Andersen.

Begejstret minister
Kulturminister Bertel Haarder er særdeles tilfreds med bibliotekernes indsats. – Jeg er begejstret for den iver og interesse for Danmarkskanonen, som bibliotekerne og deres brugere har lagt for dagen. Jeg vil gerne rette en stor tak til bibliotekerne og ikke mindst deres engagerede brugere for at være med til at kvalificere Danmarkskanonen, lyder det fra en begejstret minister.

Brug din stemme
Det næste punkt er muligheden for online at vælge de vigtigste punkter ud af den palet hele Danmark har været med til at indsende. – Vi er glade for alle de svar vi har fået her i Frederikshavn, og vi håber, at I med jeres personlige stemmer vil være med til at sætte det sidste præg på Danmarkskanonen, lyder opfordringen fra Loke Daugbjerg Andersen.

Du kan stemme på: https://www.danmarkskanon.dk/ – afstemningen slutter 22. november, og resultatet afsløres, 12. december.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Hvad er det der gør danskerne danske?' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER