H. C. Andersen mødte op til kulturdag…

H. C. Andersen mødte op til kulturdag…

17. november 2016 - kl. 0:07 - af

Havde han været nulevende, var det da muligt, han måske havde kigget forbi Stensnæsskolen i Voerså, da der blev delt kulturkufferter ud. Eleverne måtte dog nøjes med en stand in i lærer Inge Nørbjerg Rasmussens skikkelse.

Kulturfest
Kulturfest er nok det rigtige ord at bruge på denne dag onsdag 16. november! Forhistorien er den, at Stensnæsskolen i Voerså og Hørby skole fik af Kulturministeriet tildelt et større antal Kulturkufferter til hver elev fra 0 – 3. klasse. En kuffert med masser af materiale som bøger, film, musik samt en hel masse mere, som der skal arbejdes med de næste fire år. Herudover kommer der teater til skolerne, musiske indslag samt et besøg på museet i Sæby hvortil bus i forvejen er betalt.

Fest i forhallen
På Stensnæsskolen var der i forhallen midt formiddag kulturfest for eleverne. Her startedes med at synge, ”Jeg hører lyde om natten”, som eleverne sang med på, så det kunne høres over hele skolen. Skoleleder Susanne Danielsen bød velkommen til byrådsmedlem Mogens Brag, der er formand for Kultur- og Fritidsudvalget samt til en kulturperson, museumsinspektør Jens Thidemann, der var i fuld uniform fra Tordenskjolds soldater i Frederikshavn. Jens Thidemann er fra Voerså, og han har selv gået på Stensnæsskolen, som han gik ud af i 1989.

Velkomst var der også til de to repræsentanter fra Frederikshavn Bibliotek, børnekulturkonsulent Kirsten Jensen og børnebibliotekar Henriette Olesen.

Oplæsning og tale
”H. C. Andersen” sad i sin røde dybe lænestol og læste eventyret ”Den standhaftige tinsoldat” højt for børnene.

Byrådsmedlem Mogens Brag holdt en kort tale for eleverne, der handlede om at bruge kufferten og skrive oplevelser ned i en bestemt kalenderdagbog, så man efter skoletid kunne se tilbage på, hvad man havde lavet. Kufferterne skal bruges i fire år, og derefter kunne man få dem med hjem.

Ivrige elever
Eleverne var mere end ivrige efter at se, hvad der var i kufferterne. Det blev byrådsmedlemmet og soldaten, der fik opgaven, med at dele den store stak kufferter ud.

Straks efter kufferterne var delt ud, forsvandt eleverne sammen med klasselærerne ind i klasserne, og Kulturkufferten blev taget i brug.

Mogens Brag og Jens Thidemann havde først besøgt Hørby skole, og i alt blev der, på de to skoler, uddelt 130 Kulturkufferter.

Tekst og fotos Cille Strøm

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'H. C. Andersen mødte op til kulturdag...' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER