Handelsstandsforeningen holdt medlemsmøde

Handelsstandsforeningen holdt medlemsmøde

16. november 2016 - kl. 0:10 - af

Da der i aftes blev afholdt medlemsmøde i Sæby Handelsstandsforening, var lokalet ovenpå Nordjyske Bank fyldt til sidste stol.

Agendaen var julens mange aktiviteter og oplysning til medlemmerne om, hvilken form der i år skal skabe den hyggeligste juleby i Nordjylland, Sæby.

Handelsstandsforeningen har som noget nyt i år nedsat et udvalg, der gennem de sidste måneder har knoklet for at få aftalerne i hus, men det hele er nu faldt på plads, fortalte Rune Dam Dyhr, som er bestyrelsesmedlem i Sæby Handelsstandsforening, og ligeledes manden der ledte aftenens møde.

Tilbage på Torvet er julehusene, og det der normalt er julemandens hus, bliver i år til julemandens værksted. Her bliver der base for de rigtig mange børneaktiviteter, der kommer til at foregå i samarbejde med spejderne, kirken og ikke mindst Nisserne fra Skovlyst.

Udenfor “værkstedet” og mellem de små julehuse bliver der i år pyntet med ekstra mange juletræer og masser af halm midt på Torvet, så børnene kan muntre sig, mens forældrene handler julegaver. Spejderne bager snobrød på nyindkøbte bålfade og laver dekorationer med børnene, så også her er hyggen i højsæde.

Midt mellem børn, huse, halm og hygge kommer julemusikken til at strømme fra opstillede højttalere, kort sagt der bliver 100 % jul på Torvet i Sæby.

En sidste nyhed, som bestemt ikke skal glemmes, er sang fra altanen. Umiddelbart tænker nogen måske nå, men hvis man så forestiller sig en sommer på havnen med flagnedspilning, ja så må modstykket være en tradition for julesang fra oven på Torvet i december. Det kan kun blive godt, var der bred enighed om blandt de fremmødte.

Alt dette skydes i gang om knap 14 dage med Black Friday og julemarked på Sæby Torv, samt juletræstænding søndag d. 27. november kl. 16, også kaldet 1. søndag i advent.

Julemarkedet åbner Black Friday, fredag d. 25. november kl. 16, og markedet holder åbent frem til kl. 22. I weekenden kan der handles i teltet lørdag og søndag fra kl. 10-16.

Udover julen var der også et andet punkt på dagsordenen, hvad skal der ske fremover med Sæby Handelsstandsforening. Bestyrelsen i foreningen har efterhånden med enkelte undtagelser siddet i 5 år og arbejdet med de mange ting, der rør sig i byen. Udfordringen med at skulle være på forkant, har til tider været til at få øje på, så denne problemstilling blev fremlagt for de fremmødte til diskussion. Er det sådan man også ønsker foreningen fremadrettet, eller skal det måske overvejes at ansættes en person udefra til at løse opgaverne, så det kan give mere synergi også i forhold til turismen og overnatningsstederne, som arbejder noget mere langsigtet, end det er muligt for en forening basseret på frivillighed.

Mange synes positive i forhold til at ansætte en person til at varetage aktiviteterne fremadrettet, hvilket i sagens natur skal finansieres af medlemmerne. Dette lød ikke til at afskrække de fremmødte, så det er nu op til den siddende bestyrelse at arbejde videre med den ide, som måske bliver virkelighed indenfor kort tid.

Sæby Handel_600x400

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Handelsstandsforeningen holdt medlemsmøde' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger