Sommerhusene affolkes – Har du vintersikret dit sommerhus?

Sommerhusene affolkes – Har du vintersikret dit sommerhus?

8. november 2016 - kl. 0:09 - af

Hvert år går det galt. Adskillige sommerhusejere i Sæby får ikke lukket deres sommerhus ordentligt ned for vinteren med sprængte vandrør og ubudne gæster som følge. Læs med og lær, hvordan du bedst vintersikrer dit hus.

Den første nattefrost er sat ind, og der bliver færre og færre mennesker i sommerhusområderne i Sæby. Men ifølge en af landets største sommerhusudlejere, Campaya.dk, er det ikke alle, der får lukket sommerhuset ordentligt ned inden vinterhiet. Og det øger risikoen for skader på huset betragteligt.

– Det er især vigtigt at få lukket for vandet ved hovedhanen og lade husets haner stå åbne. På den måde tømmes anlægget for vand, og man undgår frostsprængte vandrør. Man bør også tømme blandingsbatterier og opvaske- og vaskemaskiner, ligesom toiletter bør tømmes eller frostsikres med frostvæske. Alternativt kan man holde sommerhuset opvarmet vinteren igennem, men det bliver hurtigt bliver en dyr omgang, lyder det fra Claus Pedersen fra Campaya.dk. Han fortæller, at han hvert forår taler med flere skadesramte sommerhusejere, som kunne have undgået skaderne ved at forberede huset ordentligt til den kolde tid.

Før man tager afsted fra sommerhuset er det også en god idé at gennemgå huset udvendigt for huller og skader, så skaderne ikke udvikler sig henover vinteren på grund af frost og vandindtrængning. Man bør også rense husets tagrender for at forhindre vand i at hobe sig op. Det kan medføre både råd og frostskader.

Gør dit hus uinteressant for indbrudstyve
Den mørke og kolde tid betyder også en øget risiko for indbrud i sommerhusene. Men man kan faktisk gøre meget for undgå de ubudne gæster i sommerhusene.

– Grundlæggende skal man få sit sommerhus til at fremstå uinteressant for indbrudstyvene. Man bør lade gardinerne være trukket fra og fjerne dyre designermøbler og elektronik eller stille det i en blind vinkel, så tyvene kan se, at der ikke er noget at komme efter. Man bør også sikre sine vinduer med solide hasper og få monteret dobbeltlåse på dørene, så det bliver vanskeligt for tyvene at bryde ind, lyder det fra Claus Pedersen.

Hvis uheldet er ude, og du alligevel rammes af skader eller indbrud, er det vigtigt, at du har tegnet en ordentlig sommerhusforsikring, så du ikke ikke lige pludselig står med en regning på mange tusinde kroner. Og som det sidste råder Campaya.dk sommerhusejere til at tage forbi deres hus nogle gange i løbet af vinteren, så man sikrer sig, at alt er, som det skal være.

Sådan vintersikrer dit sommerhus:
– Luk for vandet og tøm vandanlæg
– Tjek huset udvendigt og reparerer eventuelle skader
– Rens tagrender
– Hav ikke dyre møbler stående synligt fremme
– Træk gardinerne fra
– Sikre døre og vinduer med dobbeltlåse og kraftige hasper
– Hav styr på din forsikring
– Kig efter dit hus – eller få andre til det

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sommerhusene affolkes - Har du vintersikret dit sommerhus?' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER