Apoteket informerer om opbevaring af medicin

Apoteket informerer om opbevaring af medicin

6. november 2016 - kl. 0:06 - af

De fleste husstande har medicin i større eller mindre mængder stående, og uanset om det er hovedpinetabletter, eller medicin for alvorligere lidelser, er det vigtigt, at medicinen opbevares korrekt.

Som udgangspunkt, skal al medicin, naturmedicin og kosttilskud, som f.eks. vitaminer og kalk, opbevares utilgængeligt for børn. Det sker desværre alt for ofte at et barn får fat i glasset med vitaminpiller, og da de smager godt, spiser barnet af dem ukontrolleret. Det er risikabelt, og kræver lægebehandling. Derfor er det vigtigt, at vitaminpillerne og anden medicin ikke står fremme så mindreårige kan få fat i den og forsyne sig.

Medicin er kemiske forbindelser, og de fleste af dem er påvirkelige af temperatur og fugt. Derfor er det vigtigt, at man følger anvisningerne på pakningen eller indlægssedlen for opbevaring. Fugt er al medicins værste fjende, derfor er det et dårligt sted at opbevare sin medicin på badeværelset eller soveværelset, idet disse to rum oftest er de fugtigste i hjemmet. Opbevar det i et skab i tørre omgivelser og i originalemballagen. Producenten har lavet test på opbevaringsbetingelserne før et lægemiddel sendes på markedet, og derved fundet den mest hensigtsmæssige emballage til lægemidlet, hvad enten det er en bøtte eller en blister pakning (tryk ud pakning). I nogle tilfælde har man vurderet, at det er nødvendigt i bøtter at have en tørrekapsel, for at bevare lægemidlet i god stand medens det bruges.

Noget medicin skal opbevares i køleskab. Det fremgår af emballagen, at det skal opbevares mellem 2 og 8 grader, altså i køleskabet. Hav et termometer i køleskabet til at tjekke temperaturen. For varmt eller for koldt er ikke godt for lægemidlet, eksempelvis kan insulin ikke tåle frost. Generelt for medicin skal det opbevares under 25 grader, det kan naturligvis på varme dage være vanskeligt, men forsøg alligevel at have medicinen opbevaret så køligt som muligt.

Opbevar altid medicinen i originalemballagen. Det sikrer for det første at det er let at identificere medicinen, men det har også betydning for holdbarheden, og ikke mindst kan man via produktionsnumre på emballagen følge medicinen tilbage til produktionen, hvis der mod forventning skulle være noget galt. Uden et produktionsnummer er det ikke muligt at søge en fejl. Det er naturligvis i orden at have en doseringsæske til f.eks. en uge, hvor man en gang om ugen fylder sin medicin i, så det er let at overskue at man har fået sin medicin. Det er ok at dosere til et par uger, det kan de fleste almindelige lægemidler godt tåle, er du i tvivl så spørg på apoteket.

God Weekend

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Apoteket informerer om opbevaring af medicin' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER