Er du med i næste kuld af hospitalsklovne?

Er du med i næste kuld af hospitalsklovne?

1. november 2016 - kl. 0:08 - af

Landets børneafdelinger efterspørger i stigende grad hospitalsklovne. Især i region Nordjylland, Syddanmark og Sydsjælland er der mangel ifølge foreningen Danske Hospitalsklovne, der åbner op for uddannelse af næste kuld hospitalsklovne.

Hospitalsklovne gør en positiv forskel for børn på landets børneafdelinger. De er stille betragtere med stor mimik. Med empati, sjov og sæbebobler møder hospitalsklovnen barnet bag sygdommen og tilbyder nærvær, magi og adspredelse, når barnet inviterer til det.

“Vi er med, når der for eksempel skal lægges drop eller tages blodprøve. Selvom der er en klovn med på stuen, bliver alt gjort 100 procent ordentligt. Vi går ikke i vejen eller forvirrer personalet. Situationsfornemmelse er en af vores vigtigste kompetencer. Vores rolle er at være barnets ven og allierede,” siger hospitalsklovnen Trudi alias Gitte Møller Madsen.

I øjeblikket er der 37 hospitalsklovne og 8 under uddannelse. De kommer rundt på 27 forskellige hospitaler.
Men Danske Hospitalsklovne oplever en øget efterspørgsel fra børneafdelingerne specielt i regionerne Nord, Syd og Sydsjælland er der mangel. Danske Hospitalsklovne er derfor på udkig efter nye talenter og tilbyder pladser på den professionelle hospitalsklovneuddannelse.

“Vi vil gerne kunne tilbyde alle indlagte børn et møde med en hospitalsklovn, og vi gør vores bedste for at følge med. Men efterspørgslen fra hospitalerne er stor. Derfor vil jeg gerne opfordre talentfulde aspiranter fra de nordlige og sydlige dele af Danmark om at søge ind på uddannelsen til hospitalsklovn,” siger Kenneth Øhrberg, direktør i Danske Hospitalsklovne.

Der er ansøgningsfrist til hospitalsklovneuddannelsen senest den 5. december 2016.

Læs mere om uddannelsen på https://danskehospitalsklovne.dk/om-hospitalsklovne-uddannelsen

Fakta om uddannelsen til hospitalsklovn
Hospitalsklovne gennemgår halvandet års uddannelse.
Det er en mesterlæreruddannelse bygget op om uddannelsesmoduler, workshops og praktik.
Hospitalsklovne arbejder, som det er nu, typisk tre – fire timer om dagen tre gange om ugen og får honorar for deres arbejde.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Er du med i næste kuld af hospitalsklovne?' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER