Beslutninger fra Ældrerådets møde…

Beslutninger fra Ældrerådets møde…

12. august 2016 - kl. 0:22 - af

Ældrerådet har holdt ordinært møde den 8. august, hvor rådet bl.a. har truffet en række beslutninger.

Ældrerådet skulle bl.a. drøfte ”Kvalitetskatalog 2016”, hvor der er set på kvalitetsstandarderne leveret i plejeboliger. Disse standarder skulle revideres, godkendes og være tilgængelige for borgerne. Indholdet dækker generel information, personlig pleje, praktisk hjælp, ernæring/mad samt kontaktoplysninger. Ældrerådet har besluttet at anbefale den nye kvalitetsstandard.

Et andet punkt på dagsordenen drejede sig om faste læger på plejecentrene. Ældrerådet støtter en ordning med faste læger på plejecentrene, og knytter desuden disse bemærkninger til forslaget: Rådet påskønner, at plejehjemsbeboeren fortsat frit kan vælge en anden læge, men rådet finder det uklart, hvordan man vil få ordningen implementeret i Frederikshavn Kommune – herunder, hvordan man vil få rekrutteret de faste læger?

I sommerperioden måtte Socialudvalgets formand, Jørgen Tousgaard (A) træffe en såkaldt formandsbeslutning om at stille yderligere nogle få tomme plejeboliger midlertidigt til rådighed for akut indkvartering af flygtninge. Integrationsrådet har henvendt sig til Socialudvalget med anmodning om 4 boliger: en bolig på Mejerivej i Ravnshøj, en bolig på Chr. X vej i Skagen samt 2 boliger på Stationsvej i Aalbæk. Sagen blev sendt til orientering i Ældrerådet, som ser positivt på, at nogle af de ledige ældreboliger anvendes til flygtninge, således at huslejen bliver nedbragt, når boligerne ellers står tomme. Samtidig ønsker Ældrerådet oplyst, om det er Socialudvalgets opfattelse, at der fortsat er brug for yderligere ældreboliger til flygtninge, og i bekræftende fald, hvor Socialudvalget da forventer, at boligerne skal findes?

Ældrerådet fik en redegørelse for uanmeldte embedslægetilsyn i plejeboliger i 2015. Formålet med tilsynet er at forbedre den sundhedsmæssige indsats overfor de ældre i plejeboligerne. Resultatet har været positivt. Ældrerådet udtrykker i den forbindelse glæde over, at 3 af plejecentrene er fritaget for tilsyn i 2016, samt at øvrige tilsyn ikke giver anledning til bemærkninger.

Ældrerådet ser desuden med tilfredshed på de positive resultater på de årlige tilsyn. Følgende rapporter ang. tilsyn er sendt til Ældrerådet til orientering: på Dybvad Ældrecenter, på Sæby Ældrecenter Øst, på Bangsbovej 25 i Frederikshavn, samt på Drachmannsvænget og Ankermedet i Skagen.

Ældrerådet fik også forelagt en rapport om mad og måltider i ”Leve Bo”. Rådet konkluderer, at man afventer en status på arbejdet med rapportens anbefalinger. Endelig blev Ældrerådet præsenteret for en foranalyse om tandpleje. Rådet anbefaler en for model, der kan afdække området og samtidig få kortlagt, om der er tale om en økonomisk fordel.

Formand for Ældrerådet er Hanna Andersen.

Tekst af Per Rye

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Beslutninger fra Ældrerådets møde...' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger