Misbrugspolitik i Frederikshavn Kommune

Misbrugspolitik i Frederikshavn Kommune

11. august 2016 - kl. 10:58 - af

Sundhedsudvalget skal på udvalgets næste møde den 16. august drøfte en fremtidig misbrugspolitik for hele Frederikshavn Kommune.

Det fremgår af sagsfremstillingen, at formændene for Sundhedsudvalget, Socialudvalget samt Børne- og Ungdomsudvalget på et møde i maj i år har behandlet spørgsmålet om, hvordan der kan arbejdes med en fælles retning for misbrugsområdet i Frederikshavn Kommune.

Det blev på mødet besluttet at udarbejde en samlet misbrugspolitik, der skal skabe synlighed omkring området og sikre sammenhæng mellem de indsatser, som kommunen står for i dag og mulige fremtidige indsatser. Det er tanken, at misbrugspolitikken skal være målsættende og udgøre en overordnet ramme for arbejdet på misbrugsområdet.

Når den overordnede politik er udarbejdet, får de enkelte fagudvalg til opgave at lave en handleplan for, hvordan man på udvalgets respektive område understøtter den overordnede målsætning.

Misbrugspolitikken skal dække hele Frederikshavn Kommune og går dermed på tværs af de forskellige fagudvalg og på tværs af aldersgrupper. Udarbejdelsen af misbrugspolitikken sættes i gang i en mindre arbejdsgruppe bestående af nøglepersoner med kendskab til misbrugsområdet inden for social-, sundheds-, arbejdsmarkeds- og børne- og ungdomsområdet. Arbejdsgruppen får til opgave at lave et udkast til en misbrugspolitik, som der efterfølgende arbejdes videre med i en bredere kreds af interessenter.

Udkastet til en misbrugspolitik præsenteres, drøftes og kvalificeres på en fælles temadag i oktober 2016. Temadagen har også til formål at sætte fokus på de indsatser og tilbud, som findes i dag for at imødegå og håndtere misbrugsproblemer. Deltagere på temadagen er medarbejdere og ledere, der arbejder med misbrug og misbrugsbehandling. Herudover inviteres repræsentanter fra Behandlingscenter Nordenfjord, TUBA, ungdomsuddannelserne og Socialudvalget, Sundhedsudvalget, Børne- iog Ungeudvalget samt Arbejdsmarkedsudvalget.

Et muligt tidsperspektiv for udarbejdelsen af misbrugspolitikken ser således ud. I august 2016 foregår der en orientering i udvalgene om procesplan. I august-september vil der fremkomme udkast til politik, som udarbejdes af en arbejdsgruppe. I oktober er der temamøde. I januar 2017 vil der foreligge endeligt udkast til misbrugspolitik til godkendelse i udvalgene, og i perioden januar-april 2017 vil handleplanerne blive drøftet i de enkelte udvalg.

Tekst af Per Rye

 

 

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Misbrugspolitik i Frederikshavn Kommune' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger