Åbent Hus i Skovlyst<br> i Sæby på søndag

Åbent Hus i Skovlyst
i Sæby på søndag

12. juli 2016 - kl. 13:09 - af

Indsamlingsgruppen inviterer til åbent hus på Skovlyst søndag den 17. juli kl. 14-17. Det sker for at give alle interesserede mulighed for at høre nærmere om indsamlingen og planerne for Skovlyst.

– Vi håber, at rigtigt mange sæbynitter vil benytte denne søndag til at besøge os, fortæller Margarethe Cedergren, der ofte har fået spørgsmål om huset fremtid.

– Det ligger rigtig mange sæbynitter på sinde, at bevare Skovlyst, så nu har man mulighed for give kontant støtte hertil.

En gruppe ambassadører skal indsamle penge til en udviklingsplan, der kan skaffe millioner til renovering og fornyelse af det smukke Skovlyst i Sæby.

En indsamlingsgruppe omkring Skovlyst forsøger i de kommende måneder at indsamle omkring 180.000 kr. som skal bruges til et ”prospekt” om Skovlyst. Et prospekt er en udviklingsplan, som kan bruges som ansøgning til større fonde. For der skal bruges mindst 4 mill. kr., for at istandsætte Skovlyst – og en plan med ordentlig forbedring af huset og udenomsarealerne vil overstige 7 mill.

Men i første omgang handler det således ”kun” om at samle 180.000.

– Vi tror på, at vi kan nå målet, for der har i det seneste år været en meget stor interesse omkring at bevare Skovlyst. Det har været nødvendigt med et grundigt forarbejde, som betyder, at det er nu vi er klar til at rykke. Der foreligger nu et godt og nødvendigt grundlag, så vi nu har vi en plan, fortæller Margaretha Cedergren, formand for Sæby Scenen.

Hun tilføjer, at det er afgørende, at der handles hurtigt, for man har kun året ud til udarbejdelse af prospekt og til at opnå tilsagn om støtte fra fonde til renovering af bygningen og udenoms arealerne, for at opfylde aftale med en køber af grunden, Skovlyst ligger på.

Der har allerede meldt sig økonomisk støtte fra Sanne Saabye, RealMæglerne i Søndergade, som vil give kr. 1.000 for hvert solgt sag resten af året. Det håber man kan inspirere til efterfølgelse.

Alle bidrag er velkomne
Indsamlingen ønsker at komme bredt ud blandt private, foreninger og virksomheder i Sæby og Frederikshavn kommune. Derfor vil man formidle det gennem alle tilgængelige medier og selvfølgelig ved personlig henvendelse. Både store og små bidrag velkomne.

Man kan støtte indsamlingen ved at indbetale et beløb til reg.nr. 9012 – konto 1200 003930 eller ved mobilpay/Swipp på 2135 5502.

Man er også velkomne til at henvende sig til styregruppen, som består af Margaretha Cedergren, tlf. 2750 6169, Lars Dittmer, 5125 3637 og Leif Rasmussen, 3035 2910.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Åbent Hus i Skovlyst
i Sæby på søndag'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger