Ny knivlov til gavn for fornuftige og dagligdags gøremål

Ny knivlov til gavn for fornuftige og dagligdags gøremål

29. juni 2016 - kl. 8:37 - af

På fredag træder en ny knivlov i kraft, der lemper reglerne for lovlydige borgere og skærper dem for andre.

Den nye lov er et led i indsatsen for at bekæmpe knivvold i nattelivet, til fodboldkampe, koncerter mm. Med den nye lov udvides nemlig princippet om, at knive kun må medbringes på offentlige steder, når der er et anerkendelsesværdigt formål, til at omfatte alle knive og blankvåben.

Derudover indføres der en betydelig strafskærpelse for personer, som tidligere er dømt for vold mv., og som bærer kniv på steder, hvor der erfaringsmæssigt er høj risiko for vold, fx i nattelivet eller kriminelle miljøer.

Loven er blevet til i samarbejde med jægere, fiskere, spejdere og friluftsfolk, som fremover kan bære en almindelig foldekniv – både enhåndsbetjent og tohåndsbetjent – til fornuftige og dagligdags gøremål, herunder jagt og fiskeri, uden at overtræde loven.

Læs mere på http://bit.ly/28YeLyZ

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ny knivlov til gavn for fornuftige og dagligdags gøremål' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER