Apoteket informerer om RIGTIGE MÆND

Apoteket informerer om RIGTIGE MÆND

12. juni 2016 - kl. 0:02 - af

En rigtig mand gør noget for andre og for sig selv, er en god ven/kammerat/kollega. I denne uge fokuseres der i Danmark over en bred vifte på mænds sundhed, og det er ikke bare det rene pjat.

Desværre siger statistikken, at mænd ikke er gode ved sig selv, og alt for lidt opmærksomme på de signaler, som kroppen udsender. Mænd er ikke særlig hurtige til at komme til lægen, hvis der er noget der mærker forkert – ’det går nok over, måske skal det bare arbejdes væk’- men det er altså ikke altid nok. Er det en skade man har fået f.eks. i musklerne, skal den behandles rigtigt og genoptrænes, for ikke at give men på længere sigt, og er det en sygdom, ja så gælder det om at få taget på det så tidligt som muligt. Mange mænd går rundt med forhøjet blodtryk uden at vide det, ikke alle kan mærke et forhøjet blodtryk, og behandles det ikke, kan det udløse blodpropper og svære hjerteproblemer.

Et andet stort område er det psykiske velbefindende. Mænd har generelt svært ved at knytte længerevarende venskaber, bliver man alene fordi partneren er død eller rejst bort, synker nogle hen i ensomhed, og kommer kun ud af ”hulen” når der mangler mad eller lignende, men kommer ikke hen i skakklubben, billardklubben eller en anden klub, hvor man kan mødes om en fælles aktivitet og dyrke både den og fællesskabet. Et godt fællesskab er med til at holde livsmodet oppe – eller få det hævet – fordi man finder ud af at man ikke er alene, og der er nogen der regner med en, og som en positiv bivirkning påvirkes helbredet i positiv retning.

I Sæby har vi masser af muligheder for mænd at mødes, og have et fællesskab. Der er mange sportsklubber, også for ”seniorer”, d er er en lang række foreninger, hvor man mødes om f.eks. bygningsbevarelse, lystfiskeri og skak, eller hvad med i boligområdet at opsøge ligestillede og lave en madklub, så er der fællesskab om både at lave maden og spise den.

Som mand bør man seriøst overveje at lave en aftale med sin læge om en gang om året at komme og få et tjek på helbredet – der vel ikke mange mænd der vil forsømme at få lavet service på bilen – hvor meget vigtigere er helbredet ikke – det skal trods alt holde hele livet – bilen kan skiftes ud.

God week-end

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Apoteket informerer om RIGTIGE MÆND' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger