Flot koncert i Albæk kirke<br>…

Flot koncert i Albæk kirke

9. juni 2016 - kl. 0:07 - af

Ung strandbypige høstede aftenens største bifald.


Sangfugl fra Strandby
Der blev helt stille inde i kirken. De fleste sad og måbede og tænkte, mon nu det kunne være rigtigt, det de hørte. Der kørte nok en båndoptager bagved, men det gjorde der ikke.

På elklaver akkompagnerede Dina Flyvbjerg Ledet den unge Strandbypige, Sarah Morsbøl, mens hun sang en arie på italiensk, fra en opera komponeret af den velkendte tyske operakomponist Georg Friedrich Händel, der levede fra 1685 – 1759. Publikum troede simpelthen ikke deres egne ører, men de måtte overgive sig, og Sarah høstede da også aftenens største bifald.

Undertegnede havde for omkring 1½ år siden lejlighed til at høre Sarah Morsbøl ved et lignende arrangement samme sted, og siden da er der opnået en fantastisk udvikling. Undertegnede vil ikke gøre sig klog på hverken sang eller opera, men kan dog både se og høre. Her har Dina Flyvbjerg Ledet, der selv er sopran og sanglærer for Sarah, fundet en lille guldfugl og formået at udvikle en stemme, der kunne få folk til at lytte, så der blev helt stille i kirken. Hvis Sarah fortsætter med denne klassiske udvikling, er det spændende at se, hvad hun kan drive det til!

Det var menighedsrådet for Albæk-Lyngså kirkedistrikt, der havde arrangeret kirkecafékoncert i Albæk kirke tirsdag 7. juni med omkring 70 deltagere. Cafébordene var i dagens anledning sløjfet, på grund af det rigtig gode sommervejr, og i pausen fik folk udleveret kaffe og småkager i våbenhuset, som blev nydt udenfor i aftensolens lune stråler.

Formanden for menighedsrådet, Søren Holm Kristensen, bød velkommen, og glædede sig over det store fremmøde.

Sæby Ældrekor
Dina Flyvbjerg Ledet, der er kirkesanger i både Albæk og Lyngså kirker samt sang- og musiklærer ved Frederikshavn Musikskole, havde seks piger med fra musikskolen samt Ældrekoret fra Sæby.

Efter fællessangen, ”Det er nu blomstertiden kommer”, sang Ældrekoret et par sange og igen senere i programmet.

Solosange
Flere piger sang solosange heriblandt Frederikke Schwarts, der sang, den russiske folkesang ”Katyusha” – men dog på dansk.

Lærke Sommer Trankær spillede på guitar, alt imens hun sang solo. Solosang var der også fra Sille med Søs Fengers sang ”Inderst inde”. Solosangerne blev understøttet af pigerne fra musikskolen.

Sjov i kirken
Lidt sjov skulle der også til i form af speedstaking, til den irske sang ”The cup song”. Her gik det ud på for pigerne fra musikskolen om at bygge og flytte krus rundt på gulvet, så hurtigt som muligt.

Publikum blev også involveret i det sjove under sangen, ”Jens Hansen har en bondegård”. Her skulle nogle sige muuuh som en ko, mens andre skulle grynte som grise, og børnene skulle kagle som høns. Det kom der en hel masse grin og sjove lyde ud af.

I løbet af aftenen blev der sunget på hele fire sprog: dansk, engelsk, italiensk og endda latin.

Aftenen sluttede med endnu en fællessang, ”Du som har tændt millioner af stjerner.

Tekst og fotos Cille Strøm

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Flot koncert i Albæk kirke
...'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger