Pudsig stavemåde?<br>…

Pudsig stavemåde?

7. juni 2016 - kl. 10:52 - af

En læser har gjort opmærksom på en lille finurlig forskel i stavemåden på en af gaderne i det gamle Sæby.

På det officielle vejskilt er anført stavemåden Barbrasallè – stavet i ét ord. På et midlertidigt gult skilt, som er opstillet på Gasværksvej frem til og med den 9. juni, mens der er vejarbejde på førnævnte vej, står skrevet Brabas Allé – altså stavet i to ord. Men ikke nok med det, det midlertidige kommunale skilt er der byttet godt rundt i stavemåden, så der i stedet for Barbras står Brabas, hvilken efter vor læsers opfattelse næppe giver ret megen mening ud over lidt morskab over den forkerte stavemåde.

Men under alle omstændigheder er omtalte allé spærret på grund af opgravninger endnu nogle få dage.

Tekst af Per Rye

 

 

2 kommentarer til “Pudsig stavemåde?
…” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

2 kommentarer til “Pudsig stavemåde?
…”

 • Hvorfor ikke fortælle lidt om vores gadenavne, hvordan de er opstået og baggrunden for dette navn. V i bor f.eks. på Sættravej, ingen aner hvorfra navnet kommer og hvorfor det staves med 2 t´er, ej heller kommunen som jeg har spurgt!

 • Til B. Krag
  I Norge har de ordet sæter, om en græsgang i bjergene der bruges til sommergræsning eller høslet.

  Her et link til Norske Gårdnavne, hvor –sættra- er nævnt
  http://runeberg.org/ngardnavne/13/0026.html
  Romsdal Amt, Ekrimsæteren, kaldet sæ’ttra
  *****
  http://digitalarkivet.arkivverket.no/ft/person/pf01036449004131
  Lars Svendsen Sættra 28.07.1853 Søndre Land hf g Husmand og skogsarb

  Jeg tør ikke sige om Sættravej i Sæby er navngivet efter indflydelse fra Norsk, men muligheden er der.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Pudsig stavemåde?
...'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER