Guide til sommerens huskøb<br>…

Guide til sommerens huskøb

2. juni 2016 - kl. 0:09 - af

Sommersolen er endelig begyndt at skinne over Danmark, og det får mange potentielle huskøbere på ud af starthullerne. Hvis du også drømmer om hus og have, som du kan nyde sommeren i, kan du med fordel læse disse 4 simple trin til et succesfuldt huskøb.

1. Undersøg hvor meget du kan låne
Hvis ikke du står med et par millioner på bankbogen og gerne vil købe et hus, skal du undersøge, hvor meget du må låne. Dette kan du gøre i din egen bank samt hos andre låneudbydere. Hvor meget du kan låne til dit boligkøb afhænger af, hvor meget du tjener, og hvor meget luft du har i din økonomi. Den vurdering laves typisk ud fra følgende faktorer:

2. Sammenlign finansieringsløsningerne
Ved et huskøb lægger man som regel omkring 5% i udbetaling og optager et lån til resten.
De fleste huskøbere finansierer det resterende beløb ved at kombinere et realkreditlån og et boliglån. Med et realkreditlånet kan man typisk belåne op til 80% af boligens pris. Boliglånet benyttes til at finansiere de sidste 15%.
Når du skal på jagt efter gode lån til dit huskøb, er det ÅOP’en du skal kigge efter. For at sammenligne forskellige låns ÅOP er det dog vigtigt, at lånets størrelse og løbetid er den samme. Hvis du finder to ellers identiske lån, bør du vælge det med de laveste gebyrer, da disse ikke kan trækkes fra i skat.

3. Tag dig dine forbehold
Det kan være en rigtig god ide at du rådfører dig med en boligadvokat eller anden juridisk rådgiver og får dem til at tilbyde dig et advokatforbehold. Således undgår du at føle dig presset til at godkende en købsaftale du ikke har gennemgået grundigt. Desuden kan din rådgiver undersøge potentielle servitutter på huset, udarbejde skøde og hjælpe dig med de juridiske dokumenter.

For at undgå ubehagelige overraskelser hvad angår selve huset, kan du med fordel kontakte en byggeteknisk rådgiver med henblik på at gennemgå eller udarbejde en tilstandsrapport. I denne tilstandsrapport bør du især være opmærksom på betegnelsen UN, der er angivet ud for punkter, der bør undersøges nærmere inden du køber.

4. Tag dig god tid ved overtagelsen
Når alle dokumenter er i orden, og købsaftalen er underskrevet af begge parter, skal du snart overtage dit nye hus. For at dette skal forløbe så gnidningsfrit som muligt, bør du tjekke disse fire ting sammen med ejendomsmægleren ved overtagelsen:

Af Jeanette Broe, Mikonomi.dk

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Guide til sommerens huskøb
...'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER