Politiet har i denne uge fokus på hastighed og afstand

Politiet har i denne uge fokus på hastighed og afstand

3. maj 2016 - kl. 11:57 - af

Politiet fortsætter kampen for at bremse fartgale mennesker.

Fra i mandags og til søndag den 8. maj 2016 gennemfører politiet landet over en målrettet indsats mod hastighedsovertrædelser i forbindelse med Sikker Trafiks kampagne “Sænk farten – en lille smule betyder en hel del”. Samtidig støtter politiet op om Vejdirektoratets kampagne “hold afstand”.

Der er en klar sammenhæng mellem farten på vejene og antallet af dræbte og tilskadekomne. Det går især stærkt på landevejene, hvor mere end 60 procent af trafikanterne kører hurtigere end tilladt. Det er også der, de fleste alvorlige ulykker sker.

– Selv om antallet af alvorlige trafikulykker fortsat falder i Danmark, er der stadig for mange bilister, der kører alt for hurtigt og dermed udsætter sig selv og andre for fare, siger chef for Rigspolitiets Nationale Færdselscenter (NFÆ) Erik Terp Jensen.

Hold afstand
Det er risikabelt at køre for tæt på en forankørende, og det er en overtrædelse af færdselsloven. Afhængig af grovheden af overtrædelsen kan man risikere at få en bøde, et klip i kørekortet eller en betinget frakendelse af førerretten. Det skete i 2015 for flere end 500 bilister.

– Mange bilister er ikke opmærksomme på, at de kører for tæt. Når politiets medarbejdere stopper bilister i trafikken og viser filmoptagelser af deres kørsel, bliver mange overraskede over, at de ikke holder tilstrækkelig afstand og dermed skaber farlige situationer, siger Erik Terp Jensen.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Politiet har i denne uge fokus på hastighed og afstand' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger