Kunstneren Jan Klein udstiller på Frank’s

Kunstneren Jan Klein udstiller på Frank’s

30. april 2016 - kl. 11:37 - af

Fra den 2. maj udstiller Frank’s Restaurant billeder af kunstneren Jan Klein. Jan kommer forbi den 2. maj og hænger sine billeder op, og begge parter glæder sig så meget til at vise dem frem.

ART BY KLEIN – Jan Klein er opvokset på Vesterbro i en arbejderfamilie. Som 15-16 årig blev han hippie og begyndte at eksperimentere med forskellige stoffer, som så mange andre i 60’erne. Som 18-årig flyttede han sammen med min kone Ninni, og som 19-årig blev han far til deres første af 5 børn.

Jan fortæller: ”Jeg startede dengang på forskole til kunstakademiet, da jeg gerne ville være kunstner, men det kom ikke videre pga. mit tiltagende misbrug, som eskalerede. I efteråret 72 fik jeg gennem et kirkeligt hjælpearbejde støtte til at komme ud af mit misbrug, så jeg begyndte at fungere med arbejde og familie. Jeg fik et stærkt ønske om at hjælpe andre med misbrugsproblemer og arbejdede i en del år med misbrugere på Vesterbro både arbejdsmæssigt men også i frivilligt opsøgende arbejde. I 1988 startede jeg det første af 2 behandlingshjem, hvor jeg har arbejdet som leder indtil 2013, hvor jeg er helt er stoppet, og har givet det videre til gode medarbejdere.

Men tilbage til kunsten. Gennem alle årene har jeg malet, når der var tid og mulighed for det. Der var dog ikke så megen tid til overs, at jeg kunne nå ud til folket med det. Så det blev mest min familie og omgangskreds, der fik glæde af værkerne. I 2009 flyttede jeg til København, og der begyndte der for alvor at komme gang i malerierne og udviklingen af min helt egen stil.

De seneste år har været forrygende, jeg har deltaget i flere events, bl.a. har jeg har malet en postbil, det blev eksponeret i DR. Jeg har udstillet på flere kunstmesser og i adskillige Gallerier i DK.

I august 2011 fik jeg mulighed for at købe en lejlighed på Islands Brygge, den bruger jeg som Atelier, og den ligger tæt på min bopæl i Hotel Stay Apartment. Her har jeg også et stort lokale i kælderen, hvor jeg i 2012 startede Underground Gallery”.

Jan Klein har adskillige udstillinger over alt i Danmark bag sig samt et par stykker i udlandet.

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kunstneren Jan Klein udstiller på Frank's' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger