Havnens beboere fuld af gode ideer

Havnens beboere fuld af gode ideer

21. april 2016 - kl. 8:21 - af

Masterplanen for Sæby kan bane vejen for en endnu mere attraktiv havn.

Sæby Havns Beboerforening har taget opfordringen fra formanden for kommunens Plan- og Miljøudvalg op og lagt hovederne i blød. Resultatet er blevet en flot folder med masser af gode forslag til, hvorledes Sæby Havn kan blive endnu mere attraktiv.

– Vi har fået rigtig mange gode ideer fra vores medlemmer og dem har vi nu samlet og sendt til Anders Brandt Sørensen. Så er det nu op til kommunen at tage det næste skridt: At komme med et kontant udmelding om, hvor mange af disse projekter, der kan realiseres, siger formanden for beboerforeningen Jens Hejlesen.

De mange spændende forslag dækker området Sæby Havn, Strandgade, Klostergyden, Den gamle fabriksgrund, Nordstranden og Søndre strand m.m.

Beboerforeningen vil gerne arbejde videre med de mange forslag, men det kræver, at kommunen på forhånd har meldt ud, hvad den gerne vil og hvilke økonomiske rammer der er. Der er før lavet fine planer for havneområdet som er løbet ud i sandet på grund af økonomien.

– Fordelen ved mange af vores ideer er, at de på sigt kan realiseres uden at det vælter kommunens økonomi, siger Jens Hejlesen.

Den gamle værftsgrund

De nu udvendigt renoverede, tidligere værkstedsbygninger bør udnyttes til maritime formål, som f.eks. små butikker, workshops, værksted til jolleejere – reparation af motorer, mødelokaler kulturhus. Det foreslås endvidere en tapas/vinbar.

Endvidere kunne der etableres en scene foran bygningerne ud mod havnebassinet til afholdelse af udendørskoncerter samt etableres en sydvendt vandtrappe mod havnebassinet med udsigt gennem hele havneforløbet.

– Og så foreslår vi, at det høje, nuværende plankeværk omkring værftsgrunden fjernes og pladsen åbnes for publikum, så det kommer til at virke mere imødekommende for områdets gæster og beboere. Ja, der er mange flere ideer for selve havneområdet fortsætter Jens Hejlesen.

Super med en badebro

Der er et stort ønske om at etablere en helårs-badebro fra stranden – i niveau med høfderne. De første meter fra vandkanten er ofte ikke behagelige. Badebroen kunne placeres ved 3./4. høfde efter åens udløb eller ved den etablerede handicapnedkørsel fra strandpromenaden til stranden. Det kunne evt. suppleres med etablering af et badehus med mulighed for omklædning og bad. Dette vil være en god service ikke bare for beboere, men i særdeleshed for vores gæster.

I klitterne på vestre side af strandpromenaden foreslås etableret små ”gryder” med borde og bænke hvor man kunne sidde og spise. Borde med påtegnet skak eller dam (brikker kunne medbringes selv).

Desuden er der et stort ønske om etablering af cykelsti langs strandpromenaden hele vejen ud til Hedebo Camping, suppleret med den allerede eksisterende vej nogle steder. Turen langs stranden er attraktiv både for gående og cyklister, og strandpromenaden er ofte for trang og smal til begge.

Paradisjorden

Paradisjorden henligger rigtig flot, men er mest til glæde for hundeluftere. Med respekt for området og den eksisterende fredning af arealet bør der kunne etableres en form for strandpark med læ-beplantninger og med tilbud til publikum såsom samtalebænke, borde/bænke, arealer til boldspil, petanque-baner, m.m.

Det bør tilsikres at der er opsat hundeposer til fri afbenyttelse ved området, idet området naturligt er oplagt til hundeluftning.

Parkering kunne evt. etableres på ”vejen” Adda Ravnkildes Sti fra kirkegården langs Sæby Søbads feriehuse og den nordre del af Paradisjorden.

– Der er ingen tvivl om, at vores forslag vil styrke havnen og stranden som et rekreativt område til glæde for sæbynitterne, sejler og de mange sommerhusgæster og turister i øvrigt. Og der er heller ingen tvivl om, at hvis der kommer en lang række kystnære havvindmøller fire kilometer fra strandkanten og havnen så bliver det endnu mere m påtrængende med det løft vores forslag vil give, slutter formanden.

Sæby Havns Beboerforening har skrevet et helt katalog med gode ideer – ud over de allerede nævnte er der blandt mange andre også en cykelsti langs stranden og planer for industrigrundene nord for havnen.

Se kataloget her: Idekatalog – Sæby Havns Beboerforening

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Havnens beboere fuld af gode ideer' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger