Nu får erhvervslivet endnu en administrationsbyrde

Nu får erhvervslivet endnu en administrationsbyrde

22. marts 2016 - kl. 11:00 - af

Som om der ikke var arbejde nok med administration, bliver der nu yderligere arbejde for de selvstændige erhvervsdrivende. Med virkning fra fredag den 1. april er det kun muligt for momsregistrerede virksomheder at få fradrag for elafgift, hvis det elselskab, de er kunde hos, har husket at påføre den selvstændigt erhvervsdrivendes CVR-nummer på fakturaen.

El-leverandøren skal huske at spørge sin kunde, men ansvaret er hos den, der betaler 

De nye regler kommer i forlængelse af tidligere krav om, at leverandøren også skal oplyse om størrelsen af det elafgiftsfradrag, som køberen kan opnå, hvis elektriciteten anvendes til såkaldte procesformål. Revisor fra BDO i Sæby, Michael Bæk Pedersen, forklarer:

”SKAT skriver i sin juridiske vejledning, at det er købers ansvar, at få anført CVR-nummer på fakturaen fra el-leverandøren, men opgaven med at få påført CVR-nummer ligger i den sidste ende naturligvis hos leverandøren. El-leverandøren skal i de fleste tilfælde rette sit faktureringssystem til, og i denne forbindelse vil leverandøren nok automatisk bede sine kunder om at oplyse nummeret. ”

Men de nye regler har endnu et tvist. Kravet om CVR-nummer kommer efter alt at dømme også til at gælde i de tilfælde, hvor lejere køber elektricitet af ejendommens ejer. Det er nyt, og det kan en lejer derfor af gode grunde ikke være opmærksom på. Fra Michael Bæk Pedersen lyder der derfor en klar opfordring:

”Husk altid at tjekke fakturaerne, når du køber el-leverancer, især når vi kommer efter den 1. april 2016. Det er mit bedste råd i denne forbindelse, ” afslutter den lokale BDO-revisor.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nu får erhvervslivet endnu en administrationsbyrde' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger