Sæby Apotek: Er du klar til uge 8 ?

Sæby Apotek: Er du klar til uge 8 ?

7. februar 2016 - kl. 0:03 - af

apo1 600x250Skolernes vinterferie er lige om hjørnet, og mange af vore læsere har sikkert planer for uge 8, enten til sne eller til varme, eller måske bare en tur ud i det danske ferieland.

En ferie kan aldrig erstattes! Alene forventningens glæde er væsentlig, og indfries forventningerne ikke, ja så kender vi alle de triste ansigter. Nogle gange er det ikke hotellet eller charterselskabet, der er skyld i at forventningerne ikke opfyldes, der er masser af muligheder ude i virkeligheden.

Noget kan man forebygge, eller i det mindste forsøge at tage højde for.

Selv om hygiejnen rundt omkring i Europa er ganske høj, så kan man alligevel risikere at løbe ind i en omgang dårlig mave. For at forebygge det bedst muligt anbefaler vi, at man medbringer sin egen alcogel, således man, som det mindste kan desinficere sine hænder inden man spiser – er hænderne snavsede, skal de naturligvis først vaskes, ligesom man ikke skal glemme håndvask efter toiletbesøg, men er man tilpas uheldig, kan man få virus/bakterier på sig, blot ved at røre ved et dørhåndtag eller sige goddag og give hånd, her hjælper alcogelen. Skal man til områder, hvor maden er meget forskellig fra det hjemlige, kan det være en god ide at styrke tarmfloraen med gode lactobaciller, som fås i tabletform, og tages fra et par dage før turen til turen er ovre. Er man alligevel uheldig og får en omgang diarre, så er det en god ide at medbringe nogle tabletter som kan dæmpe diareen. Der findes i dag to typer i håndkøb, den ene er gammelkendt og virker ved at få tarmene til at være mere rolige, således indholdet ikke transporteres så hurtigt mod endetarmen. Den anden kom på markedet for få år siden, og virker ved at tarmens overflade bliver mindre modtagelig for virus og bakterie, de kan ganske enkelt ikke blive, hvor de vil være, men kommer ud. Dette præparat kan også bruges til helt små børn uden problemer.

Ikke alle nyder en sejltur eller lang køretur lige meget. Nogle bliver syge og får opkastning, hvilket alle er enige om, ikke er særlig rart. Her er det en god ide at være forberedt hjemme fra med tabletter til at dæmpe transportsygen, men nok lige så vigtigt – at have noget at spise og drikke med. Man bliver ikke så let køresyg/søsyg, hvis man har mad i maven, og noget frugt/kiks og vand er godt at indtage under turen – så kan det godt ske, at man skal holde en gang eller to mere, inden man når målet, for at aflægge toilettet et lille besøg, men det er kun en fordel, for så får chaufføren lige et afbræk, og frisk luft, så turen kan fortsættes sikkert, og alle når frem i god behold.

På apoteket kan vi hjælpe dig med at finde de rigtige løsninger for dig og din familie.

God weekend

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sæby Apotek: Er du klar til uge 8 ?' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER