1 procents lån sparer dig for hundredtusindvis af kroner

1 procents lån sparer dig for hundredtusindvis af kroner

1. februar 2015 - kl. 0:10 - af

250x600 Finans3Prisen på boliglån fortsætter med at sætte nye bundrekorder, og danske boligejere kan spare hundredtusindvis af kroner ved at konvertere til et 10-årigt boliglån med en fast rente på bare 1 procent. Det skriver Spar Nord

Den aktuelle frygt for deflation og vækstkrise i Europa har sendt det 10-årige danske boliglån på rekordkurs. Renten er fast og på bare 1 procent, og kursen er nu et godt stykke over 99, hvormed kurstabet på lånet er relativt beskedent.

Chefanalytiker i Spar Nord Martin Lundholm peger på, at 1 procents lånet er en historisk attraktiv mulighed for at opnå tryghed og besparelser i boligøkonomien, hvis du vel at mærke er parat til at afvikle boliglånet over 10 år.

– Med et traditionelt boliglån betaler du gælden tilbage over 30 år, så den månedlige ydelse på et 10-årigt lån er selvfølgelig betydeligt højere, fordi gælden skal afdrages over kortere tid. Til gengæld slipper du med at betale 1 procent i fast rente i hele lånets løbetid, siger Martin Lundholm.

– Hvis du konverterer et 3,5 procents lån på 1 million kroner og 30 års løbetid til et 1 procents lån og 10 års løbetid, så sparer du samlet set 183.300 kroner efter skat. Simpelthen fordi du betaler en lavere rente, og fordi du kun betaler rente i 10 år frem for 30 år, tilføjer Martin Lundholm.

Likviditet skaber interesse
Boligejernes interesse for 1 procents lånet er ifølge Martin Lundholm stærkt stigende, og det hænger ikke kun sammen med, at kursen på lånet er steget.

– Danskerne har de seneste år sparet op i et tempo, som vi ikke har set tidligere, og det betyder, at vi i dag har rekordmange penge til at stå på bankkontoen. Og dermed er der også flere boligejere, som både er i stand til og interesseret i at sætte turbo på afviklingen af boliglånet, uddyber Martin Lundholm.

Han tilføjer, at en del af efterspørgslen efter 1 procents lånet kommer fra boligejere med F1-lån:
– Omkostningerne ved F1-lån er efterhånden blevet så høje, at mange flygter fra dem, og en del af dem vælger 1 procents lånet i stedet. Og hvis løbetiden er den samme, så stiger ydelsen kun 110 kroner om måneden efter skat per million kroner, du omlægger fra F1 til 1 procents lånet.

Ideelt som billån
En anden årsag til interessen for 1 procents lånet er ifølge Martin Lundholm, at det er et alsidigt lån, som oplagt kan bruges til at finansiere eksempelvis større boligforbedringer eller bilkøb.
– Hvis du skal lave en tilbygning til 500.000 kroner eller skal bruge 300.000 kroner til en ny bil, så er det helt oplagt at vælge 1 procents lånet. Men det forudsætter naturligvis, at der er tilstrækkelig friværdi i boligen, understreger Martin Lundholm og tilføjer afsluttende:
– Det kan dog kun betale sig at tage lånet, hvis du har et relativt stort finansieringsbehov fra cirka 100.000 kroner og opefter, da der er omkostninger forbundet med at etablere lånet.

Af Claus Forrai, finansbureauet.dk

Læs flere nyheder fra FinansBureauet her

Kilde: Spar Nord

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '1 procents lån sparer dig for hundredtusindvis af kroner' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger