Følg simple råd og spar op til 3.000 kr. årligt!

Følg simple råd og spar op til 3.000 kr. årligt!

27. november 2014 - kl. 9:14 - af

elmaaler_600x250Sådan sparer du på strømmen – selvom du bruger mere af den.

Vi går vinteren i møde, dagene bliver kortere, og den mørke tid tager til. Det indbyder til flere indendørs aktiviteter, og vi bruger derfor mere strøm til belysning og hjemmets elektroniske apparater. Men hvor kan du spare i en tid med øget forbrug? Her er syv simple spareråd, der kan give dig en besparelse på op mod 3.000 kr. årligt.

Frem mod årets længste dag den 21. december bliver dagen næsten en hel time kortere. De korte dage betyder, at vi har mere behov for at tænde lyset, og vi tilbringer flere timer indendørs og bruger dermed mere tid og energi på fjernsyn, spilkonsoller og computer. Med andre ord stiger vores strømforbrug, når vinteren nærmer sig.

– Med de korte dage og den mørke tid stiger vores forbrug. Det er meget naturligt. Men ved at være mere bevidst om sit forbrug og brugen af hjemmets forskellige elektriske apparater, kan de fleste faktisk opnå at stabilisere eller ligefrem reducere energiforbruget selv i en tid med øget behov for strøm. Der er mange lavthængende frugter at plukke for at reducere forbruget og det råd, der har den største effekt, er også det nemmeste, nemlig at huske at slukke lyset, siger Benny Hebsgaard, energirådgiver hos NRGi.

Årstidsbestemte spareråd

Hos NRGi har man samlet de bedste råd til at spare på strømmen alt efter årstiden. Og med efteråret og vinterens øgede tid til de indendørs aktiviteter, handler rådene meget om, hvad kan gøre for at spare på strømmen til hjemmets elektroniske apparater og belysning, som i en almindelig husholdning udgør ca. 20 % af elforbruget.

Mange apparater står typisk på standby året rundt og ender faktisk med at bruge langt mere strøm på standby, end når de er i brug. I et almindeligt hjem kan det hurtigt løbe op i 400 kWh om året. Og har man mange apparater på standby, kan det beløbe sig til 1.000 kWh eller mere. Sluk derfor helt for apparaterne, når de ikke er i brug. Her er mange penge at spare, og for hver kWh du sænker dit forbrug, sparer du cirka 2 kr.

Syv gode råd

For at forstå størrelsen af besparelsen kan man have in mente, at et enfamilieshus med fire personer uden elvarme i gennemsnit bruger 4.000-4.500 kWh om året. Et ekstra barn kan øge forbruget med 500-1.000 kWh, og en ekstra voksen øger forbruget med 1.000-1.200 kWh om året.

1. Sluk for spilkonsollen, når den ikke benyttes. Besparelse på mellem 500-1.000 kWh/år eller ca. 1-2.000 kr.
2. Udskift din stationære PC og skærm med en bærbar computer. Besparelse ca. 315 kWh/år eller ca. 630 kr.
3. Brug elspareskinner til både fjernsyn og PC
4. Ved at udskifte syv glødepærer til A-pærer sparer du ca. 280 kWh/år eller ca. 560 kr.
5. Udskift dine halogenpærer med A-pærer eller LED-belysning
6. Brug et tænd/sluk-ur i de mørke tider, så undgår du, at lyset står tændt i dagtimerne
7. Sluk for apparater, der ikke er i brug. Enten på apparatets afbryder eller på kontakten. Du sparer nemt 500 kr. om året.

Ved at følge alle rådene kan der spares op mod 3.000 kr. årligt for en almindelig husstand.

Og husk nu at slukke for lyset, når du forlader et lokale.

NRGi, der er ét af Danmarks største energiselskaber med mere end 1.200 ansatte og godt 210.000 kunder, ønsker man at være med til at nedsætte danskernes energiforbrug og derved reducere CO2-udslippet. Der kan spares mange penge ved at ændre energikilde eller renovere boligen. Men også ved at ændre vaner kan energiforbruget sænkes. En adfærdsmæssig ændring vil altid være med til at reducere energiforbruget.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Følg simple råd og spar op til 3.000 kr. årligt! ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger