Læserbrev: <br>Skolebussernes forfatning

Læserbrev:
Skolebussernes forfatning

23. november 2014 - kl. 8:47 - af

laeserbrev_1_600x250Det er beskæmmende at se, hvilken forfatning de skolebusser som fragter vores børn til og fra skole er i!

Den vognmand, som har skolekørslen, holder ikke sine busser i lovmæssig stand. Fredag d. 31. oktober 2014 var en af vognmandens busser ved at tabe et hjul under kørslen, hvad kunne der ikke have været sket, hvis hjulet var faldet af?

Når man står og kigger på bussernes stand, ligner det, at de er samlet med tyggegumme og strips, og man skulle tro, at hvis der fandtes busser i 1800 tallet, var de i bedre stand end dem, vognmanden kører med i dag.

Hvis mine børnebørn skulle bruge disse busser, så ville jeg hellere kører dem selv, end at de skulle risikerer livet ved at benytte disse.

Jeg synes vores politikere i Frederikshavn Kommune skulle vågne op og holde et vågent øje med dem, som de godkender til kørsel med Danmarks fremtid og måske lave kontrol at køretøjerne løbende.

Der er i nu skrivende stund ikke sket nogle alvorlige uheld, men det er nok et spørgsmål om tid før ulykken sker, og så må man jo håbe, at køretøjet er tomt, når det sker.

Frederikshavn Kommune burde i disse udbudstider fokuserer mere på kvalitet end på pris, så ville sådan en vognmand nok snart lukke.

Arne Nellemann

 

3 kommentarer til “Læserbrev:
Skolebussernes forfatning” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

3 kommentarer til “Læserbrev:
Skolebussernes forfatning”

  • Mener ikke det kan være kommunens opgave at tjekke om skolebusserne er i forsvarlig eller lovlig stand. Loven siger at erhversmæssige biler skal til eftersyn hvert andet år. Derfor må det være synshallens opgave at tjekke om de nu er det. og ikke er til fare for passagerer og andre. Her må kommune sætte sit lid til at den lov bliver overholdt.

  • Det er korrekt, men kommunen burde når de giver tilladelsen til at drive Taxa og Buskørsel kontrollerer om den vognmand de giver tilladelsen til opfylder de krav som loven siger, i form at stikprøvekontrol.

  • Erhversbiler skal til syn en gang om året. Kan kun sige Kommune får ikke guld for Sølv

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læserbrev:
Skolebussernes forfatning'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER