Støtte til trafiksikre vendelboere…

Støtte til trafiksikre vendelboere…

19. november 2014 - kl. 10:11 - af

GF forsikringTrafiksikkerhed handler ikke kun om politikernes og politiets indsats, men i lige så høj grad om hvad borgerne i lokalområdet selv gør, siger Formand Jens Jørgen Vinther fra GF Nord. GF Forsikring i Frederikshavn og Hjørring opfordrer lokale ildsjæle til at søge støtte til gode trafikideer, der kan fremme trafiksikkerheden.

I mange år har debatten om trafiksikkerhed især handlet om spritkørsel og hastighed. I dag er der kommet øget fokus på de mange, der er uopmærksomme, når de færdes i trafikken. Rådet for Sikker Trafik peger på, at uopmærksomhed er medvirkende årsag til hver tredje dødsulykke i trafikken.

Ideer til indsatser, der kan gøre trafikanterne mere opmærksomme i trafikken, er derfor i høj kurs, når Danskernes Trafikpris uddeler en pulje på i alt 200.000 kroner. Det er GF Forsikring, der står bag prisen.

Borgerne på banen
– Om man søger 5000 kroner eller 50.000 kroner er ikke det afgørende. Det afgørende er ideen bag og evnen til at udføre den i praksis. Støtten er samtidig et skulderklap og en fortjent anerkendelse af de lokale ildsjæle, der går foran med et godt eksempel, fortsætter Jens Jørgen Vinther.

Der kan gives økonomisk støtte til eksempelvis debatmøder, oplysningskampagner og undervisningsmateriale og prismodtagerne kan være alt fra borgergrupper og private initiativtagere over lokale foreninger og interesseorganisationer til skoler og forskere.

Win-win-situation
At netop GF Forsikring med sine mange lokalkontorer står bag en national trafikpris er intet tilfælde:

– Det en win-win-situation at styrke trafiksikkerheden, og jo mere borgerne selv tager ansvar for de gode løsninger, jo bedre, siger Jens Jørgen Vinther og understreger:

– Personligt håber jeg naturligvis på, at vi får nogle gode projektforslag her fra vores område, hvor trafiksikkerheden optager mange borgere. Så har man en god ide til en aktivitet, er det bare med at få skrevet en ansøgning.

Trafiksikre bilister betaler
Alle ansøgninger vurderes af en priskomite. Her sidder der blandt andre faglige eksperter fra Rådet for Sikker Trafik og Ulykkes Analyse Gruppen ved Odense Universitetshospital.

Pengene til prisen kommer fra de bilister, der i starten af november deltog i GF Forsikrings årlige sikkerhedsdage på køretekniske anlæg over hele landet – blandt andet på Køreteknisk Anlæg i Nørresundby. Bilisterne har hver betalt 100 kroner, der går ubeskåret til Danskernes Trafikpris.

For at komme i betragtning til Danskernes Trafikpris skal man gå ind på www.trafikpris.dk og skrive en ansøgning med en beskrivelse af sit initiativ. Ansøgningsfristen er den 12. december 2014.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Støtte til trafiksikre vendelboere...' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger