DC: Forsøg med antibiotika-fri slagtesvineproduktion

DC: Forsøg med antibiotika-fri slagtesvineproduktion

22. oktober 2014 - kl. 11:43 - af

Gris_600x250Fra 1. december i år indgår fem af Danish Crowns andelshavere i et forsøg med produktion af slagtesvin uden brug af antibiotika.

Danmark er et af de lande, der har det laveste forbrug af antibiotika i svineproduktionen i verden. Alligevel er det et område, der er fokus på, og Danish Crown vil sammen med sine ejere gerne bidrage til at finde fremtidssikrede løsninger for den danske svineproduktion.

– Den løbende debat har inspireret os til at etablere samarbejde med en håndfuld svineproducenter for at få større viden om, hvad der skal til for at producere slagtesvin helt uden brug af antibiotika, fortæller CEO for DC Pork Jesper Friis.

Fra 1. december vil fem svineproducenter på Bornholm etablere forsøg med produktion uden brug af antibiotika i slagtesvin.

Der er tale om en integreret produktion og flere slagtesvineproduktioner.

DC Rådgivning vil følge besætningerne tæt sammen med lokale rådgivere, VSP og andre eksperter på området. Rådgivningen skal sikre, at dyrevelfærden ikke sættes over styr, og at eventuelt syge dyr behandles. Den skal samtidig sikre, at dyr behandlet med antibiotika undervejs i produktionen tages ud af den antibiotikafri leverance af dyr til slagteriet.

– I slagtesvineproduktionerne vil vi følge, om det kan lade sig gøre at producere slagtesvin fra levering i stalden til slagtning uden brug af antibiotika, og i den integrerede produktion vil vi undersøge, om det kan lade sig gøre at producere svin fra fødsel til slagtning uden brug af antibiotika, siger Jesper Friis.

Produktion af slagtesvin uden brug af antibiotika vil have en meromkostning hos landmanden. Øget kontrol, øget bemanding og øget indsats i forhold til hygiejnen i stalden er helt basale forudsætninger, og det koster arbejdskraft og tid.

Derfor vil Danish Crown i perioden også undersøge, om der er en efterspørgsel af produkterne til stede. Produkterne vil have en merpris, fordi landmanden skal have dækket sine øgede omkostninger.

Det er i dag dokumenteret, at der ikke er medicinrester i det kød, der når ud til forbrugerne. Tilbageholdelsestiden for slagtedyr, der på grund af sygdom behandles med medicin, er defineret på et videnskabeligt grundlag på baggrund af den specifikke medicin.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'DC: Forsøg med antibiotika-fri slagtesvineproduktion' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger