Sæby Apotek: Så er der lusekamp igen!

Sæby Apotek: Så er der lusekamp igen!

12. oktober 2014 - kl. 0:04 - af

lus_600x250Efterårsferien er lige begyndt, skolerne har holdt motionsdag, og der går en uge inden ungerne skal i skole igen. Nu er der en god chance for at få tjekket, om der skulle være kommet besøg af lus i podernes hår, og hvis der er, få angrebet bekæmpet.

Vi har skrevet om det før, men det er desværre fortsat nødvendigt at tjekke for lus. Brug derfor den dejlige skoleferie til at sikre jer, at der ikke er noget levende i hovedbunden. Det tager lidt tid, men det er givet godt ud, fordi man så har gjort sit til at andre ikke smittes af lus. Det er vigtigt at se alle i husstanden efter, også selv om det kun er børnene der går i skole, så kan det også brede sig i familien.

Vi anbefaler kæmning med lidt balsam i håret, så går tættekammen (helst en af stål) lettere igennem, og eventuelle lus kravler lidt langsommere, fordi de har svært ved at trække vejret. Er der lus skal der dels behandles med et lusemiddel, der kommes i fugtigt hår, og skal sidde i håret – helt tæt på hovedbunden i 10 – 15 minutter, så er langt de fleste levende lus døde, derefter skal man være flittig med tættekammen. Der skal kæmmes mindst hver 2. dag i 3 uger efter sidste levende lus er set. Kæmningen kan også her med fordel foretages i fugtigt hår, med lidt balsam.

Når skolen starter efter ferien, og alle har været tjekket, skulle luseplagen gerne være ovre for denne gang. For at gøre lidt ekstra for at forhindre nye angreb, er der kommet en spray, som sprayes i håret inden man går i skole, og som gør at eventuelle lus ikke har lyst til at kravle over i det hår der er sprayet. Sprayen har en virkningstid på ca. 6 timer.

Det er blevet meget brugt at give hinanden krammere, og det er selvfølgelig dejligt, men det er også en næsten sikker smittevej, når to varme hoveder mødes tæt, så kan lusene få mulighed for at sprede sig til den anden, så ….

Har I brug for råd og vejledning så spørg på apoteket, hvor vi også kan give jer et lille hæfte der giver en god vejledning i bekæmpelsen. Husk at det vigtigste er at det er ALLE der skal tjekkes, blot et barn i klassen, der ikke tjekkes og eventuelt behandles, kan forårsage ny luseplage.

God jagt og efterårsferie. Sæby Apotek

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sæby Apotek: Så er der lusekamp igen!' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER