Kommunen er højdespringer med produktion af solenergi

Kommunen er højdespringer med produktion af solenergi

9. oktober 2014 - kl. 0:57 - af

BoernegaardenFrederikshavn Kommune opnår positive resultater i arbejdet med at konvertere energiforbruget i kommunens bygninger til vedvarende energi. Det skyldes primært et målrettet fokus på solceller som indsatsområde, og gevinsten kan høstes ved en langt sundere driftsøkonomi.

I denne uge rundede den samlede energiproduktion på kommunens solcelleanlæg 1. mio. KWh. Resultatet kommer i kølvandet på en målrettet indsats, hvor kommunen i forbindelse med nybyggeri, eller øvrige energirenoveringer, har opført solcelleanlæg på mange af kommunens bygninger.

– Anvendelsen af solceller har vist sig at være en god og meget synlig investering. Faktisk har vores solcelleanlæg det seneste år produceret ca. 15 % mere end forventet, siger Bo Niebuhr, afdelingsleder i Ejendomscenteret.

Solcelleinvesteringerne har vist sig at være en rigtig god forretning for Frederikshavn Kommune, og i dag er der opsat ca. 5.000 m2 solceller rundt om i hele kommunen. Senest er der planer om etablering af endnu et solcelleanlæg, som inden nytår skal opføres på Frydenstrandskolen.

– Vi betaler ca. 2 kr. på KWh inkl. moms, når vi skal købe strøm udefra. Det giver selvfølgelig sig selv, at jo mere strøm vi selv producerer, jo flere penge sparer vi, når vi ikke skal købe strømmen udefra, afslutter Bo Niebuhr.

Danmarks første klimakommune er foran sine mål

Frederikshavn Kommune har rigtig længe været med til at sætte klima og energioptimering på dagsordenen. Som den første kommune i Danmark blev klimaaftalen med Danmarks Naturfredningsforening underskrevet, og selvom mange er kommet til efterfølgende, ligger Frederikshavn stadig helt i top.

Klimakommuneaftalen forpligter Frederikshavn Kommune til at reducere egen CO2 udledning med 3 % pr. år frem til 2025. Solcelleinvesteringen er en af årsagerne til, at det mål på årsbasis for længst er opnået.

Følg med i kommunens produktion af grøn solenergi

Frederikshavn Kommune har som en del af sit strategiske energiarbejde opført mange solcelleanlæg på kommunens bygninger. Det er muligt at følge med de forskellige solcelleanlægs produktion på dags- og årsbasis på hjemmesiden: www.solcellerfrederikshavn.dk

For yderligere oplysninger kontakt:
Bo Allan Niebuhr, afdelingsleder i Bygherre og Anlæg, Ejendomscenteret
Telefon: 98 54 62 08
Mobil: 20 61 84 15
BONB@frederikshavn.dk

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kommunen er højdespringer med produktion af solenergi' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER