Tag studielån, og brug det som udbetaling til bolig

Tag studielån, og brug det som udbetaling til bolig

4. oktober 2014 - kl. 6:29 - af

250x600 Finans4Studielån er en billig genvej til en ejerbolig efter endt studie.

Det kan være svært for nyuddannede at indløse billet til det givtige ejerboligmarked.Efter endt studie er det som regel ikke opsparing man har mest af, og da man også sjældent havner i øverste lønklasse i den første stilling man bestrider, kan det være svært at finde finansiering til en ejerbolig.

Men der er hjælp at hente i form af et studielån. Har man ikke brug for studielånet til at leve for under studiet, bør man optage det alligevel. Renten på et studielån er nemlig behagelig lav, og efter endt studie kan man bruge de akkumulerede studielån som udbetaling på en ejerbolig.

I løbet af et femårigt studie kan man nå at spare omkring 172.000 kr. op ved at optage studielån. Og med de penge på hånden, vil regnestykket ved køb af en ejerbolig se helt anderledes positivt ud. Pengene kan nemlig bruges til at finansiere udbetalingen og en del af de dyre ”yderste” banklån, hvor renten gerne ligger på 8-9 procent.

Man skal ganske vist også betale rente på studielånet. Men da renten på studielånet efter endt studie i skrivende stund kun ligger på en procent, er der tale om en betragtelig besparelse i forhold til boliglånet i banken.

Mens man studerer ligger renten på studielånet på 4 %. Men efter skattefradrag beløber det sig kun til omkring 10.000 kr. for en studieperiode på 5 år. Og de fleste af de penge henter man hjem igen i form af mindre gebyrer og afgifter til bank og stat, da lånebehovet i banken vil være væsentligt mindre.

Et kærestepar som begge benytter sig af finten og flytter sammen i ejerbolig efter endt studie, vil ved køb af en bolig på op til godt 1,7 mio. kr. faktisk helt kunne springe den dyre bankfinansiering over, og udelukkende finansiere boligkøbet ved hjælp af billige studielån og realkreditlån.

Af Claus Forrai, finansbureauet.dk 

Læs flere nyheder fra FinansBureauet her

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Tag studielån, og brug det som udbetaling til bolig' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger