Udnyt boliglån med historisk lav fast rente

Udnyt boliglån med historisk lav fast rente

4. september 2014 - kl. 9:58 - af

Sparv1_600x250Flere tusinde boligejere har nu mulighed for at opnå besparelser ved at omlægge til det 30-årige fastforrentede realkreditlån fra Totalkredit med den historisk lave rente på 2,5 pct. Sparekassen Vendsyssel, Sæby opfordrer alle med et realkreditlån med en rente på 4 pct. eller derover samt boligejere med rentetilpasningslån til at overveje fordelene ved en lav, fast rente de næste 30 år.

Det er nu blevet muligt for danske boligejere at optage 30-årige fastforrentede realkreditlån fra Totalkredit med en rente på historisk lave 2,5 pct. Den rekordlave rentesats på et lån med fast rente betyder, at der kan være besparelser at hente for boligejere med fastforrentede lån på 4 pct. eller derover. Hos Sparekassen Vendsyssel, Sæby opfordrer man derfor kunder med fastforrentede lån til at undersøge fordelene ved at omlægge lånet.

”Det er historisk, at boligejerne nu har mulighed for at finansiere boligen med et 30-årigt lån på blot 2,5 pct. – noget, som man anså for usandsynligt for få år siden. Med lånet fra Totalkredit er det lige nu særdeles attraktivt, hvis man står og skal låne til en ny bolig. Samtidig kan der også være markante besparelser i vente for mange boligejere, hvis de omlægger deres fastforrentede lån med en højere rente til det nye lån,” siger Lars Stoffersen, boligrådgiver i Sparekassen Vendsyssel, Sæby.

Fast rente under F1-gennemsnit
Den faste rente på 2,5 pct. udfordrer tilmed det historiske gennemsnit på det etårige rentetilpasningslån. Derfor er det også oplagt for boligejere med rentetilpasningslån at overveje skiftet til det mere sikre fastforrentede lån. Dermed udnyttes det rekordlave renteniveau lige nu til at sikre sig en lav rente i hele lånets løbetid og få en rigtig god formuebeskyttelse med mulighed for at skære noget af restgælden, når renten stiger igen.

”Den faste rente på 2,5 pct. giver en sikring mod stigende renter i fremtiden, og lige nu er den faste rente konkurrencedygtig med det historiske gennemsnit på F1-renten. Så der er virkelig mange fordele lige nu ved at omlægge, som er værd at overveje, hvad enten man har et rentetilpasningslån eller et lån med fast rente. Så derfor opfordrer vi til, at man går ned og får kigget på mulighederne og ser, om og hvor meget man vil kunne spare ved en omlægning,” siger Lars Stoffersen.

Det nye 2,5 pct. lån kan være attraktivt for dig, hvis:

  • Du er førstegangskøber.
  • Du har et fastforrentet lån med en rente på 4 pct. eller mere og en restgæld på over 500.000 kr.
  • Du har et lån med variabel rente og fremover ønsker at undgå eventuelle ubehagelige rentestigninger. Den faste rente lige nu på 2,5 pct. er faktisk lavere end den gennemsnitlige F1-rente, der lyder på 3,16 pct., regnet ud fra januarterminerne siden åbningen i 1997.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Udnyt boliglån med historisk lav fast rente' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger