Arrangementskalender for biblioteket offentliggøres fredag

Arrangementskalender for biblioteket offentliggøres fredag

31. juli 2014 - kl. 12:57 - af

Bibliotek_600x250Fredag den 1. august kl. 10 præsenterer Frederikshavn Kommunes Biblioteker efterårets arrangementskatalog, hvor Centerchef i Center for Bibliotek & Borgerservice – Anette Ravnholt – byder velkommen til en serie af gode oplevelser for både børn og voksne i hele kommunen. Efterårets katalog spænder vidt fra foredrag til film, fra udstillinger til teater, fra Retrospil til IT-kurser og meget mere. Vi har arrangementer for enhver smag.

For børnene
Børnebiblioteket inviterer alle små børn med dagplejere, børnehaver, forældre og bedsteforældre til ”Små Synger Sammen – Dag” på bibliotekerne i Frederikshavn, Skagen og Sæby. I efterårsferien sætter bibliotekerne i Frederikshavn og Skagen fokus på krop og bevægelse med parkour workshop, og på Skagens Bibliotek kan du lave dine egne Halloween græskar. Alle 3 biblioteker tilbyder også en tegneworkshop med vores bibliotekar Freja, som giver tips og teknikker videre til deltagerne. I november måned fejrer vi den Nordiske Biblioteksuge med højtlæsning for børnehavebørn i morgengryet, og i sammen måned deltager vi i det store arrangement ”Nordic Game Day” – se hvad dit lokale bibliotek kan tilbyde af både nye og gamle spil og anden sjov. Når vi nærmer os juletiden, inviterer bibliotekerne i Skagen og Sæby til teaterforestilling om nissen, der drager ud i verden for at blive berømt, og i Frederikshavn kan de 3 – 9 årige opleve Kirsten og Katrine, som har svært ved at finde ind i det rette nissehumør.

Traditionen tro byder Frederikshavn Bibliotek på ”Bibliobiffen” 3 gange i løbet af efteråret, hvor vi skal se en masse gode film, og i november giver Elisabeth en fantastisk koncert for børn og barnlige sjæle – Elisabeth – som er kendt med sangene ”Her er min mor”, ”Røde gummistøvler” og mange flere. Sammen med publikum går Peddersen & Findus på rævejagt uden våben i teaterforestillingen ”Rævejagten”på Frederikshavn og Sæby Biblioteker.

I Sæby kan børnene få et dejligt gensyn med de kære og populære ”Prop & Berta” med forestilligen ”Prop kan tale” og senere på året dukker Shane Brox fra DR’s børneprogram ”Shanes verden” op med sin workshop, hvor børnene får mulighed for at klippe-klistre sammen med ham. Vi byder også velkommen i Ole opfinders forunderlige værksted, hvor luften er tyk af skæve indfald og kuglestøre idéer.

Skagens Bibliotek inviterer til ”Game Night”, hvor deltagerne dyster i en digital femkamp for at finde den mest alsidige computerspiller indenfor temaet RETRO. For de lidt større piger fra 12 – 16 år afholder vi pigeaften med masser af makeup, mad og film, og som optakt til julen kan du lave din helt egen engel og være med at julepynte Kappelborg.

For de voksne
Sæby får besøg af folketingsmedlem og tidligere plejehjemsforstander Thyra Frank med foredraget ”Livsgæde og stjernestunder” – om plejehjemmet Lotte og om at skabe et nærmiljø, hvor alle føler sig hjemme. Senere på året er modediktatoren, TV-kendissen, provokatøren og debattøren Jim Lyngvild på banen, og i oktober gæster forfatter Leif Davidsen Sæby med foredraget ”Back in the USSR – bøgerne og livet bag Jerntæppet.”

Den 11. september gæster Yahya Hassan Frederikshavn Bibliotek, hvor han både læser op fra sin digtsamling og samtaler med bibliotekar Merete Trap om sit liv og sine digte. Hør musikforedrag med sanger, sangskriver, forfatter og komponist Elisabeth Gjerluff Nielsen og kom med på rejse i Elisabeths egne sange og andre værker med sang, fortælling, oplæsning, kommentarer og dialog. Mød Mikael Busch med foredraget om ”Knud og Vera – et Stasi-drama”, som er en dokumentarisk beretning om bedrag og dobbeltliv i overvågningsstaten DDR. Frederikshavn Bibliotek fortsætter succen med strikke-caféer, hvor du kan lære at strikke, blive bedre eller få inspiration til nye idéer, og i denne sæson har vi også strikkeworkshop med Helga Isager, som viser modeller fra sine nyeste kollektioner, og workshoppens deltagere har mulighed for at eksperimentere med materialer og teknikker.

Skagen byder på bjesktur i Skagen klitplantage med naturvejleder og bjeskmager Villy K. Hansen, og først i oktober gæster forfatter og foredragsholder Jens Winther Skagens Bibliotek med foredraget ”Hjælp – vi har en teenager i huset”. Coach, forfatter og underviser Susanne Møberg fortæller om Mindfulness, som er en enkel og effektiv metode til at bryde negative handle- og tankemønstre, og du kan lære enkelte og effefktive øvelser, som du kan praktisere i din hverdag.

I både Skagen, Aalbæk og Frederikshavn kan du igen få glæden af bibliotekets barselscaféer, som i denne sæson behandler emnerne stimulastik, bækkenbund og babyens søvn og kost.

Fra 1. november 2014 skal alle borgere have oprettet en digital postkasse, og i løbet af september og oktober tilbyder kommunes biblioteker kurser i oprettelse og brug af den digitale postkasse. Vi har Internet-kurser for begyndere og introduktion i nogle af iPad’ens smarte funktioner og i brugen af bibliotekernes digitale tilbud som for eksempel e-bøger og netlydbøger på din iPad, tablet eller smartphone.

Her har du fået et udsnit af efterårets arrangementer, så hent kataloget på dit bibliotek eller i bogbussen, så du kan læse om alle vores tilbud . Du kan også se det på https://bibl.frederikshavn.dk. Vi glæder os til at byde dig velkommen!

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Arrangementskalender for biblioteket offentliggøres fredag' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER