Sæby Apotek informerer: de brænder og stikker

Sæby Apotek informerer: de brænder og stikker

27. juli 2014 - kl. 0:07 - af

apo1 600x250Sensommeren er stærkt på vej, og hvepsene er godt i gang med at gøre enhver terrassehygge til en kamp med fluesmækker og angst for at blive stukket. Ved stranden er de første rapporter om brandmænd indløbet.

Bliver man stukket af en hveps eller bi, skal man først og fremmest sikre sig at brodden ikke sidder tilbage. Derefter kan man forsøge at trække giften ud, enten med en giftsuger, eller man kan komme lidt eddike på stedet og så lægge en fugtet sukkerknald på stikket. Man får næppe det hele med ud, og det vil derfor gøre ondt og klø. Man kan bruge lokalbedøvende creme/gel til at dæmpe ubehaget, og desuden kan man tage en antihistamin tablet, som virker ved at dæmpe den overfølsomhedsreaktion der ofte kommer.

Er man ude at bade, og er så uheldig at ramme trådene fra en brandmand, skal man hurtigst muligt få skrabet nældetrådene af huden, det gøres bedst med en engangsskraber, hold huden fugtet med havvand, da ferskvand kan forværre symptomerne. Man kan også holde stedet fugtigt med eddike (5 %) i 30 minutter.

Man kan efterbehandle med f.eks. hydrokortison creme, som dæmper den allergiske reaktion. Gør det meget ondt kan man tage almindelige smertestillende tabletter som f.eks. paracetamol. Uanset om det er stik eller brandmænd, skal man søge læge, hvis der opstår sår og infektion.

God weekend og nyd den danske sommer.

En kommentar til “Sæby Apotek informerer: de brænder og stikker” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Sæby Apotek informerer: de brænder og stikker”

  • Ja, den dejlige sommer har også sine bi-virkninger;-)
    Men godt med nyttig information om, hvad man skal gøre,
    hvis man er uheldig. Tak for det!

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sæby Apotek informerer: de brænder og stikker' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER